Cei mai buni elevi băcăuani vor primi burse în cadrul programului „Cine are carte, are parte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3000 de elevi  băcăuani vor fi premiaţi de Primăria Bacău, în cadrul campaniei „Cine are carte, are parte“. Efortul financiar pentru acest an este de 3,6 milioane de lei, iar în această etapă a semestrului 2 a anului şcolar se vor acorda premii de 1,8 milioane de lei.

Începând de astăzi, timp de o săptămână, elevii care au obţinut rezultate bune în semestrul întâi a anului şcolar 2013-2014 vor fi premiaţi. „Bursele şcolare acordate prin programul “Cine are carte, are parte” au fost iniţiate în anul 2007 de către primarul Romeo Stavarache, pentru încurajarea performanţei la învăţătură. Bursele se acordă semestrial şi sunt împărţite în trei categorii: bursa de excelenţă, în valoare de 100 lei, lunar, bursa de performanţă, de 75 lei, lunar şi bursa de merit, de 50 lei, lunar“, a precizat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. În această dimineaţă, începând cu ora 9.30, au avut loc festivităţi de acordare a burselor şcolare la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“, Colegiul „Henri Coandă“, Şcoala Gimnazială „Octavian Voicu“, Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron, Colegiul „Grigore Antipa“, Şcoala „Alexandru Şafran“ şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii NV Karpen.
Vor fi acordate burse în toate şcolile şi liceele băcăuane. Festivitatea se va închide vinerea viitoare, pe 11 aprilie, la Şcoala Georgeta Mircea Cancicov“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite