Băcăuanii au avut cea mai mică creştere salarială din ţară, în ultimul an. Unde se câştigă bine şi în ce domenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Statistică a publicat recent date centralizate, referitoare la creşterile salariale din oraşele şi judeţele României, în ultimul an. În judeţele Suceava, Vaslui, Neamţ munca este cel mai prost plătită, iar în judeţul Bacău, în ultimul an, salariul a avut cea mai mică creştere, de doar 1,4%.

Bacăul este din nou în coada clasamentului din ţară, cu un salariu mediu de aproximativ 1300 de lei şi cu cea mai mică creştere a acestuia, de doar 1,4%. Creşteri mici ale veniturilor au fost înregistrate tot în judeţele Moldovei, unde munca este răsplătită cu bani puţini. Este vorba de Suceava, unde veniturile medii au crescut cu 1,5% şi Vaslui, cu 1,8%. Tot cu buzunarele goale sunt şi angajaţii din Covasna, Harghita şi Teleorman. Potrivit datelor INS, Capitala oferă în continuare, cele mai bune salarii medii. În ultimul an, veniturile bucureştenilor au crescut cu 6%, ajungând la 2419 lei, ale celor din Ilfov au crescut cu 9% şi au ajuns la 2018 lei iar pe locul trei se află Clujul, cu un salariu mediu de 1838 lei.

Astăzi, Institutul Naţional de Statistică a făcut publice salariile medii, pe ultima lună, în funcţie de codul CAEN. Cei mai bine plătiţi sunt angajaţii din industria extractivă, din industria prelucrătoare dar şi din domeniul bancar şi al asigurărilor. Potrivit INS, lucrătorii care scot ţiţeiul şi gazele naturale câştigă 7084 de lei,  cei care lucrează la fabricrea produselor din cocserie şi ţiţei, 6421 de lei iar cei care fac intermedieri financiare, 6825 de lei. Sunt plătite cu puţini bani domeniile agricultură, vânătoare şi servicii anexe (1828 de lei), confecţii (1561 de lei) şi fabricarea de mobilă (1665 de lei).

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite