Bacău: Fiscul pune sechestru pe o clădire din patrimoniul lui Sechelariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sechelariu recunoaște că SC Letea SA are datorii la bugetul de stat
Sechelariu recunoaște că SC Letea SA are datorii la bugetul de stat

Clubul Letea va fi scos la licitație pe 29 decembrie cu un preț de pornire de 908.370 de lei. Firma Letea, aflată în proprietatea fostului primar, are o datorie către bugetul de stat de peste 2,6 milioane de lei

Clădirea Clubului Letea, aflată în proprietatea omului de afaceri Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacăului, va fi scoasă la mezat de către Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău.

Motivul sechestrului îl constituie o datorie de peste 2,6 milioane de lei pe care o are SC Letea SA către bugetul de stat. Licitația va avea loc pe data de 29 decembrie iar prețul de pornire este de 908.370 de lei. "Suprafața scoasă la vânzare este de 2.152 de metri pătrați din care 404 metri pătrați sunt reprezentați de construcție iar diferența este acoperită de vegetație. SC Letea SA se află în acest moment pe lista marilor datornici către bugetul de stat", a spus Adrian Anghel, purtător de cuvânt al DGFP Bacău.

Sechelariu recunoaște că societatea sa se află în impas și afirmă că la începutul anului viitor întreaga societate Letea își va găsi un nou proprietar. Mai mult, acesta susține că toate datoriile pe care le-a acumulat SC Letea SA către bugetul de stat vor fi și ele "vândute" odată cu societatea. "Sunt în tratative avansate să vând Letea. Nu pot să dau nume, nici prețul și nici dacă viitorul proprietar este român sau nu. Sunt date confidențiale. Oricum, cel care va cumpăra va achita și datoriile către stat", a spus Dumitru Sechelariu, omul de afaceri în proprietatea căruia se află SC Letea SA.

În prezent peste 250 de muncitori ai fabricii de hârtie nu și-au primit restanțele salariale acumulate în ultimele cinci luni. Sumele pe care foștii muncitori le cer patronatului sunt între 1.500 și 10.000 de lei, în funcție de vechimea și de categoria în muncă a fiecărui angajat. Este vorba despre banii pe concediu, plata orelor suplimentare și salariile compensatorii care se acordă conform Contractului Colectiv de Muncă.

CITAT

Dumitru Sechelariu, OM DE AFACERI                

Recunosc că am datorii. Atunci când nu produci, este normal să nu ai cu ce să-ți achiți datoriile. Nu sunt singurul din țara asta aflat în această situație.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite