Bacău: Captură record de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interzise prin lege, petardele și pocnitorile se găsesc pe piața neagră
Interzise prin lege, petardele și pocnitorile se găsesc pe piața neagră

Polițiștii oneșteni au găsit la sediul unei societăți din localitate un adevărat arsenal. Au ajuns aici după ce l-au depistat pe Claudiu B. (35 ani) în timp ce vindea petarde unor minori.

"Ca urmare a controlului efectuat la depozitul unei firme au fost identificate 22.220 petarde din clasa I şi 52 de petarde din clasa a II-a, pentru care administratorul societăţii nu poseda documente de provenienţă", a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Oamenii legii i-au întocmit patronului dosar penal pentru comercializarea de articole pirotehnice iar vânzătorului ambulant pentru comercializare. Marfa a fost confiscată și urmează să fie distrusă.

Și în Piața Centrală din Bacău, agenții locali au identificat un bărbat de 42 de ani care avea asupra sa peste 100 de petarde, iar acum este cercetat penal. Comercializarea, deținerea sau folosirea petardelor și pocnitorilor este interzisă prin lege.

Măsura a fost luată după ce ani la rând zeci de persoane au ajuns la spital cu răni grave  provocate de folosirea incorectă a acestor produse confecționate pe bază de amestecuri pirotehnice.

Pentru că se vând în continuare pe piața neagră, polițiștii recomandă cetățenilor să sesizeze la 112 atunci când văd persoae care vând sau folosesc astfel de produse.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite