„Avarul“, în premieră, pe scena Teatrului Bacovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii teatrului sunt invitați astăzi la premiera piesei lui Moliere, Avarul, pusă în scenă, în Bacău, de regizorul Dumitru Lazăr Fulga. Avarul (Harpagon) va fi interpretat de îndrăgitul actor băcăuan Ștefan Ionescu.

Astăzi, de la ora 18.00, la Teatrul Bacovia va avea loc premiera piesei Avarul, pusă în scenă de 11 actori ai Teatrului Bacovia, dupa regia lui Dumitru Lazăr Fulga. Scenografia a fost asigurată de Cristina Ciobanu. Înainte de spectacol, conducerea Teatrului Bacovia a făcut câteva precizări, legate de piesă, dar și de planurile de viitor. „Această piesă sperăm să prindă la public. Este interpretată de actori talentați, după o punere în scenă reușită. După o perioadă mai grea, vreau ca Teatrul Bacovia să ridice prin propriile forțe, cu 2-3 gradații, pe scena teatrului românesc", a spus Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Bacovia.

Premiera „Avarul" din Bacău va fi în spiritul, dar nu și în litera operei lui Moliere. Spectacolul durează o oră și jumătate și își dorește să fie o viziune proaspătă asupra moravurilor. Piesa va fi jucată de actori îndrăgiți de publicul băcăuan. Ștefan Ionescu îl interpretează pe Arpagon, Dumitru Rusu pe Ceant, Daniela Vrânceanu, pe Eliza. Celelalte roluri vor fi interpretate de Bogdan Matei, care va fi „Valeriu", ׅAlina Simionescu- „Mariana", Ștefan Alexiu- „Anselm", Firuța Apetrei- „Frosina", Corina Goranda-„Jacqueline", Valentin Braniște-„La Fleche", iar „procurorul" va fi interpretat de Roxana Mârza.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite