A şaptea zi de proteste la Bacău. În stradă sunt aşteptaţi mii de băcăuani. Manifestaţiile de până acum au fost neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Tricolorului din Bacău sunt anunţate proteste şi în această seară, în a şaptea zi, consecutiv, de la emiterea Ordonanţei de modificare a Noului Cod Penal de Guvernul Grindeanu. Băcăuanii se organizează deja pe Facebook iar activiştii civici, care au ieşit în faţă în ultimile zile, anunţă că nu vor lipsi de la miting.

Protestele continuă în Bacău, ca şi în restul ţării, chiar dacă Ordonanţa 13/2017 a fost abrogată de Guvernul Grindeanu. Nemulţumirea persoanelor care participă la miting se îndreaptă asupra liderilor Partidului Social Democrat şi cer demisia guvernului.  „Citeşte şi dă de ştire mai departe: Protestul nostru paşnic merge mai departe! Mesaj pentru guvernul Grindeanu-Dragnea şi mininistrul Justiţiei, Iordache: am înţeles că nu aţi înţeles. De la OUG 13 aţi trecut pe OUG 14 şi acum vreţi o lege pentru fărădelege trecută prin Parlament.  De aceea, în seara asta pe la ora 18 fix, fix şi ceva voi ieşi în Piaţa Tricolorul din Bacău pentru ceea ce ies de 10 zile: NU Legii graţierii şi amnistiei!“, afirmă Mihai Platon, pe Facebook.
Până în momentul de faţă, toate manifestaţiile de la Bacău au fost neautorizate şi sunt tratate de autorităţi ca fiind „spontane“. „Nu am avut nicio solicitare de autorizare. Eu le văd ca manifestări spontane“, ne-a declarat viceprimarul Daniel Ştefan.
Protestele atrag cu sine şi costuri considerabile, suportate de stat, prin acţiunile Jandarmeriei, Poliţiei şi a Poliţiei Locale, de asigurare a liniştii şi siguranţei publice. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite