Zeci de polițiști, jandarmi, ingineri și inspectorii silvici au demarat o acțiune de amploare în județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de polițiști, lucrători ai Registrului Auto Român, jandarmi și tehnicieni silvici au participat la o adevăratăp desfășurare de forțe de ordine care s-a lăsat cu o grămadă de amenzi și mai mulți infractori reținuți.

Rezultatele nu au întârziat să apară, iar în urma raziei, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu lucrătorii de poliţie aparţinând Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Lipova şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului  Curtici, au prins şi încarcerat în Penitenciarul Arad, un bărbat de 37 de ani din Covăsânţ care a fost depistat pe raza localităţii Curtici.

Pe numele acestuia Judecătoria Lipova a emis un mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la şase ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe.
Totodată, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Felnac,  care a deţinut ilegal  la domiciliul său o armă de tir sportiv  cu aer comprimat marca Slavia, calibrul 4,5 mm. şi 42 de alice.  Din cercetări a rezultat faptul că cel în cauză a achiziţionat arma în iarna  anului 2010.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de armă neletală,  fără drept, din categoria celor supuse autorizării, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
De asemenea, au fost identificaţi principalii suspecţi în cazul unui furt comis în data de 18 iunie dintr-o societate comercială din Arad. Din verificările efectuate poliţiştii au stabilit că aceştia au sustras două console PSP marca Sony în valoare de aproximativ 1.200 lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Tot în urma raziei efectuate, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Beliu şi personal de pază din cadrul Asociaţiei Agro-Silvo-Cinegetica Ineu, au executat o acţiune, pe raza unui fond de vânătoare, pe linia combaterii braconajului cinegetic şi identificarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii. Cu această ocazie au fost prinşi trei bărbaţi care braconau cu un autoturism din care se folosea un proiector pentru iluminarea animalelor sălbatice.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 19 august 2011, aceştia se aflau pe fondul de vânătoare, fără a avea autorizaţie de vânătoare, la braconaj cinegetic, fiind surprinşi de către organele de poliţie şi personalul de pază. Când şi-au dat seama că sunt văzuţi, aceştia au fugit cu arma şi au abandonat autoturismul, dar cei în cauză au fost identificaţi ulterior.
„În urma verificărilor, în imediata apropiere a autoturismului abandonat, la marginea unui canal, a fost găsită o geantă cu proiector şi baterie. A fost ridicată arma de vânătoare şi două cartuşe de calibru 12 în vederea continuării cer­cetărilor, pe numele celor în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimu­lui armelor şi muniţiilor, şi braconaj cinegetic”, a mai precizat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

De asemenea, au fost aplicate 496 de amenzi  în valoare totală de 106.203,5 lei iar în trafic au fost controlate  peste 600 de autovehicule şi 28 de mopede.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite