VIDEO O livadă cu fructe, motiv de zâzanie între doi localnici din oraşul Lipova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de meri au căzut la mijloc într-un conflict dintre doi arădeni. Scandalul pe seama merilor puşi la pământ cu drujba a venit după ce aceştia nu au reuşit să se înţeleagă asupra dreptului de proprietate.

O livadă, şi peste patru sute de meri înfloriţi puşi la pământ cu drujba este scandalul care i-a pus pe jar pe doi arădeni din oraşul Lipova. Pomii doborâţi în doar două ore aparţin omului de afaceri din localitate, Valer Pop, în vreme ce terenul pe care au fost plantaţi cei aproximativ 500 de meri sunt în proprietatea unei familii din Lipova.

„A fost un şoc mare să vedem cum toată livada a fost pusă la pământ. Noi am cumpărat livada în urmă cu două săptămâni cu 60.000 de lei, prin fonduri europene. Suntem întabulaţi şi nu am făcut nici un fel de contract de arendare cu nimeni”, a spus Maria Ursu, proprietara terenului, care a observat măcelul pomilor când a venit să stropească merii.

Omul de afaceri din Lipova susţine în schimb că el este de fapt proprietarul celor peste 400 de pomi, dar nu şi a terenului pe care aceştia erau plantaţi. „Ei susţin că au cumpărat în urmă cu câteva zile doar terenul. Pomii erau ai mei, eu sunt proprietarul plantaţiei şi era logic să intru să retrag pomii de pe această suprafaţă. Parcela este în declin şi nicio investiţie nu se mai justifică şi am considerat că este necesar să defrişăm această suprafaţă”, a spus Valer Pop, administratorul plantaţiei pomicole din Lipova.

Poliţia s-a autosesizat

Întregul scandal a fost aplanat de poliţişti. „Am fost sesizaţi de tăierea pomilor. Fapta a fost constatată la faţa locului fiind identificate persoanele prezente şi urmează să se li întocmească actele premergătoare pentru infracţiunea de distrugere”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite