Vezi aici mesajul de adio a lui Haiduc pentru Gheorghe Suciu, unul dintre mentorii lui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Haiduc regretă moartea lui Gheorghe Suciu
Adrian Haiduc regretă moartea lui Gheorghe Suciu

Designerul Adrian Haiduc, deşi, astăzi, când a avut loc, la Nădlac înmormântarea lui Gheorghe Suciu, unul dintre mentorii lui, nu a fost prezent, s-a rugat pentru odihna lui veşnică.

Adrian Haiduc a postat pe Facebook un mesaj, încă din momentul în care a aflat vestea rea.

„Am primit o veste tristă. Sufletul meu este dat peste cap. Astăzi s-a dus la cele veşnice un om de valoare Suciu Gheorghe. Nu voi uita niciodată nopţile în care stăteam împreună pe messenger, criticile lui nu au facut decat să mă ridice mai mult. A ştiut cum să mă cizeleze, să-mi de-a calmul de care aveam nevoie şi mai ales să ma îmbărbăteze.  fost omul ce împingea haiducul de la spate, îmi zice de multe ori «nu te mai prosti, tu eşti un artist!», «mai Adi iarăşi începi cu prostiile tale de copil, tu eşti designer nu clovn». Mi-am luat-o de atâtea ori pe coajă şi am mers înainte, acuma rămâne doar amintirea. Recordul mondial «cel mai lung cercel din lume» a luat naştere datorită lui, el a fost cel ce m-a bătut la cap să îl fac, era cel mai dur critic al meu. Oraşul Nădlac a intrat în carte recordurilor tot datorită lui «locul cercelului e la Nadlac» s-a implicat enorm de mult în realizarea evenimentului şi a ieşit totul bine. A fost un artist, creaţiile lui au fost adevărate opere de artă, am avut de la cine să învăţ! Rămâi cu bine mentor drag, sufletul meu te va plânge. Vei rămâne în inima mea şi a soţiei mele. Dumnezeu să te odihnească. Îţi multumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine. Adio, Gheorghe Suciu!” ,este mesajul lui Haiduc postat pe site-ul de socializare.

Gheorghe Suciu, este cel care a însoţit delegaţiile Primăriei oraşului Nădlac la manifestări organizate atât în ţară, cât şi în străinătate cu obiectele de artizanat în miniatură  pe care le confecţiona, împreună cu soţia sa, Ana. Acum, paginile de Facebook sunt pline de mesaje pentru el, deoarece era cunoscut în întrega lume prin ceea ce crea. Acesta are lucrări unicat cum ar fi roaba cu girofar şi rovignetă, un vaporaş, coloana infinitului lui Brâncuşi, Biserica Ortodoxă din Maramureş, vile din secolul XIX, un conac din Banat, un zoo-parc, o moară cu apă din zona de munte, un poligon de pregătire a militarilor, masa tăcerii a lui Brâncuşi, o stradă din oraşul Nădlac, un mini-stadion de fotbal pe care se derulează un meci.

Gheorghe Suciu este arădeanul care în urmă cu trei săptămâni, ne-a povestit despre medicii din Ungaria și despre condițiile de acolo. Gheorghe Suciu era în evidenţa medicilor cu fibrom hepatic, o boală rară, el a murit în spitalul din Mako.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite