UPDATE:Trenul Rapid 374 Bucureşti - Budapesta şi-a reluat drumul după mai bine de patru ore. Traficul feroviar s-a reluat pe Valea Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente căzute astăzi au creat probleme în mai multe zone din judeţul Arad. Astfel, şuvoaiele scurse de pe versanţi au provocat deplasarea terasamentului căii ferate pe o porţiune din apropierea localităţii Bârzava.

Ora 21.30

Circulaţia trenurilor a fost deblocată pe Valea Mureşului după ce echipele de intervenţie ale CFR au reuşit să stabilizeze terasamentul căii ferate, afectat de alunecările de teren provocate de ploile abundende.

Şapte garnituri de tren, printre care şi rapidul 374 Bucureşti-Budapesta,  au fost blocate circa patru ore pe Valea Mureşului, din această după amiază. Conform dispeceratului CFR toate cele şapte garnituri s-au pus în mişcare.

Unele dintre trenuri au rămas în gările intermediare, cum ar fi cea din Lipova, după ce calea ferată a devenit inutilizabilă.

Ora 20.30

Şi la această oră trenurile sunt în continuare blocate pe Valea Mureşului. Conform echipelor de intervenţie pagubele produse de alunercările de teren sunt mai grave decât se estimase iniţial, iar circulaţia trenurilor nu va putea fi reluată nici în viitorul apropiat.

Şi pe DN 7 între Arad şi Deva se circulă cu dificultate din cauza alunecărilor de pe versanţi, iar în urmă cu circa un sfert de oră, ploaia a început din nou cu aspect de vijelie în unele zone.

Ora 18.30

Printre trenurile blocate pe calea ferată se află şi rapidul de Budapesta, care a rămas în apropiere de Săvârşin. Echipele de intervenţie ale CFR sunt la faţa locului şi încearcă să intervină pentru a remedia situaţia.

Furtuna a făcut pagube şi pe  Drumul Naţional 7, între Arad şi Pecica, unde mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, blocând circulaţia.

Angajaţii ISU au intervenit de urgenţă şi astfel  circulaţia între Arad şi Pecica s-a reluat şi se desfăşoară normal.
Tot pe DN7, în apropiere de localitatea Şomioş, şoseaua e blocată din cauza aluviunilor căzute de pe versanţi, iar la Lipova apa a pătruns în mai multe gospodării.

Citeşte şi:

Potop în Reşiţa cu urmări la Timişoara: sute de călători au aşteptat, 4 ore, în câmp, reluarea mersului trenurilor. Cea mai mare întârziere: de peste 9 ore!

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite