Un incendiu care nu poate fi stins: pompierii luptă de 15 zile cu focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii arădeni au intervenit, timp de 15 zile, fără întrerupere pentru a stinge un incendiu la o groapă de gunoi.

Este vorba despre groapa de gunoi din oraşul Lipova. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad spun că incendiul nu a putut fi stins din mai multe cauze. Până la urmă s-a început acoperirea cu pământ a gropii.

Pompierii au reuşit izolarea incendiului în limitele găsite şi evitarea propagării la cealaltă parte a gropii de gunoi.

„Incendiul s-a produs în data de 3 august 2017, ora 03.23, iar timp de 15 zile s-a intervenit fără întrerupere cu forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ Arad, S.V.S.U Lipova şi S.V.S.U Zăbrani. Incendiul nu a putut fi stins datorită prezenţei multiplelor focare, prezenţei materialului combustibil din abundenţă, imposibilităţii refulării apei direct asupra focarelor şi întinderii incendiului pe aproximativ 2 ha”, spune maior George Pleşca.

image

FOTO: ISUJ Arad 

Fiind o asemeena, situaţie, prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, a dispus convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţă extraordinară. În cadrul şedinţei au fost invitaţii şi reprezentanţii localităţilor Lipova, Zăbrani, Păuliş şi Ghioroc, localităţi ce au depozitat gunoi menajer la groapă.

S-au dispus unele măsuri pentru stingerea incendiului. Focarele au fost acoperite cu pământ pentru a opri alimentarea cu oxigen a incendiului.

image

FOTO: ISUJ Arad 

De asemenea, s-a dispus monitorizarea permanentă a incendiului şi intervenţia punctuală şi operativă în zonele unde ardea cu flacără deschisă pentru a se evita propagarea, în timp ce Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă Lipova, Zăbrani, Păuliş şi Ghioroc au intervenit cu resurse proprii pentru acoperirea cu pământ a focarelor. 

„Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, şi inspectorul şef al ISU Arad, lt.col Cristian Gârbău, au verificat modul de executarea a măsurilor dispuse în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În urma verificărilor din teren au constat că aproximativ 40 la sută din focare sunt stinse şi acoperite de pământ. Se acţionează în continuare pentru stingerea celorlalte focare, comitetele locale nominalizate asigurând mijlocele tehnice şi resursele umane necesare intervenţiei”, au mai declarat reprezentanţii ISU Arad.

Vă mai recomandăm: Un nou incendiu a izbucnit în Parcul Naţional Domogled

VIDEO Panică la un restaurant din cauza unui incendiu. Nuntaşii au părăsit localul

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite