Trei grupuri de migranți au fost descoperite la Vărșand. Călăuze le erau șase timișoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei grupuri formate din 12 persoane care încercau să treacă granița pe jos, au fost depistate de polițiștii de frontieră de la Vărșand. Alături de migranți, au mai fost descoperiți și șase bărbați români care îi ajutau să își pună planurile în aplicare.

Migranţii au fost reținuți în timp ce se deplasau pe jos, peste câmp, spre frontieră. Toți cei 12 migranți au fost reținuți la aproximativ 50-100 de metri faţă de teritoriul statului vecin. Aceștia au fost duși la sediul Sectorului de frontieră, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de nouă cetăţeni algerieni şi trei cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Cercetările oamenilor legii au condus însă și spre cei care îi ajutau pe migranți să părăsească țara noastră.  Se pare că aceştia au fost ajutaţi de şase cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Timiş. Este vorba de Vasile C., Marius G., Vasile C., Claudiu D., Raul L. şi Ion N., care le-au asigurat migranților transportul până în zona de frontieră.

“Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetăţenii de origine afroasiatică, iar pentru cei şase cetăţeni români pentru trafic de migranţi”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite