Şoferi de TIR obligaţi să aştepte cinci ore pentru a ieşi din ţară. Sistemul electronic de control vamal a cedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Şoferii de camion care vor să iasă din ţară prin văma Nădlac II sunt obligaţi să aştepte cinci ore pentru a putea efectua controlul vamal. Potrivit unui comunicat ANAF, blocajul este cauzat de probleme tehnice apărute la sistemul electronic de control vamal.

Aplicaţia Poliţiei de Frontieră care arată live timpii de aşteptare din vamă raportează pe benzile pentru camioane din văma Nădlac II timpi de aşteptare de cinci, respectiv trei ore. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei de Frontieră, cozile de camioane în cele două vămi au început să se formeze încă de dimineaţă din cauza problemelor la sistemul electronic de control vamal.

În cursul acestei după-amiezi, ANAF a emis un comunicat de presă în care confirmă problemele cu sistemul electronic, făcând apel la transportatori să pregătească documentele tipărite. „Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice. Până la remedierea situaţiei, transportatorii rutieri de mărfuri, sau reprezentanţii acestora, care efectuează tranzit, trebuie să aibă pregătite carnetul TIR, declaraţiile vamale de tranzit şi documentele însoţitoare ale transportului, mărfurilor şi mijlocului de transport pe suport hârtie pentru a le prezenta biroului vamal. Personalul din toate structurile vamale este pregătit pentru asigurarea primirii şi prelucrării declaraţiilor vamale de tranzit pe suport hârtie, astfel încât operaţiunile vamale necesare să se desfăşoare în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicatul ANAF.

Potrivit ANAF, specialişti ai Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice lucrează pentru repunerea în funcţiune în cel mai scurt timp posibil a sistemului informatic NCTS-RO. „În maxim o zi de la repornirea aplicaţiei NCTS/TIR inspectorii vamali vor introduce în sistem datele din carnetele TIR şi din documentele însoţitoare ale transporturilor verificate în această perioadă”, mai transmite ANAF.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite