Video Cisterna cu gaz lichefiat care s-a fisurat după ce s-a răsturnat pe pe DN 7, repusă pe roți. Traficul a fost reluat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii şi comisarii de mediu din Arad au decis, luni dimineaţă, să golească la sol cisterna cu gaz lichefiat fisurată în urma unui accident petrecut duminică pe DN 7. Misiunea a fost încheiată câteva ore mai târziu, iar traficul a fost reluat.

UPDATE La ora 12. 45 autocisterna fost repusă pe roti în  condiții depline de siguranță.

„Misiunea pompierilor militari arădeni a fost încheiată cu succes, forțele participare s-au întors la bază”, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Începând cu ora 13:30, traficul pe DN 7 a fost reluat.

UPDATE „Împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu a fost luată decizia deversării substanţei pe sol. Menţionăm că solul va fi depoluat de către reprezentanţii societăţii comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, imediat după finalizarea intervenţiei. Pe tot parcursul misiunii, pompierii militari arădeni vor continua intervenţia pentru dispersarea vaporilor şi asigurarea măsurilor specifice”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura a fost decisă după ce, pe tot parcursul nopţii trecute, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor.

„De asemenea, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, s-a acţionat pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi menţinerea perimetrului de siguranţă, în vederea interzicerii accesului persoanelor neautorizate în zonă. Astfel, şi în aceste momente, la locul evenimentului se acţionează pentru îndepărtarea oricărui pericol şi menţinerea perimetrului de siguranţă. Pentru a asigura necesarul de apă, la misiune sunt angrenate trei autospeciale de stingere", a transmis, luni dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.  

Știrea inițială

Pompierii arădeni intervin de 12 ore neîntrerupt pentru a preveni o exploziei în cazul cisternei cu gaz lichefiat care s-a fisurat după ce s-a răsturnat pe marginea DN 7, traficul rutier fiind, de asemenea, deviat pe un drum judeţean.

Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Bârzava, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că autocamionul, care era răsturnat în afara părții carosabile, transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranță.

Forțele de intervenție au fost suplimentate  cu o autospecială CBRN și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranță, pe o rază de 800 de metri.

Autoritățile au menționat că nu a fost necesară evacuarea localnicilor, întrucât accidentul a avut loc în afara localității.

O autocisternă cu gaz lichefiat s-a răsturnat pe DN 7 FOTO IGSU
O autocisternă cu gaz lichefiat s-a răsturnat pe DN 7 FOTO IGSU

Ulterior, la fața locului a ajuns și o echipă din cadrul societății comercială care deține autocisterna implicată în accident. În urma reevaluării, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid.

Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, pompierii militari au fost nevoiți să intervină cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite