Pistoale cu aer comprimat, puști și muniție au fost descoperite în vama Vărșand. Bulgarul care le transporta nu avea acte pentru ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră de la PTF Vărșand au descoperit într-un TIR condus de un cetățean bulgar, nu mai puțin de 20 de arme cu aer comprimat, dispozitive de ochire și muniția aferentă. Pentru toate acestea, șoferul nu deținea documente legale.

Armele și muniția au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand unde s-a prezentat cetăţeanul bulgar Sofroniev B., de 33 ani. Conform documentului de însoțire a mărfii, șoferul unui TIR înmatriculat în Bulgaria, transporta diverse bunuri.

La controlul specific al polițiștilor de frontieră, printre paleți, aceștia au descoperit însă bunuri pentru care șoferul bulgar nu a putut să le prezinte documente legale.

„Pe unul dintre paleţi au fost descoperite 18 cutii în care se aflau 2 pistoale cu aer comprimat, 18 puşti cu aer comprimat (mărcile Hatsan, Benjamin, Sumatra, Smith&Wesson, Zoraki și QB), mai multe dispozitive de ochire, muniţie şi accesorii pentru arme. În urma verificărilor s-a stabilit că armele sunt neletale, iar șoferul nu deținea documente legale și autorizațiile necesare pentru a tranzita frontiera“, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră Arad.

Cetăţeanului  bulgar i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cercetările continuă, iar la finalizarea vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite