O femeie din Arad se luptă cu obezitatea pentru a supraviețui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zenovia Faur își cumpără lunar câte o pungă de medicamente
Zenovia Faur își cumpără lunar câte o pungă de medicamente

Are peste 200 de kilograme iar de aproape 5 ani nu a mai văzut lumina soarelui decât prin geamurile locuinței. Zenovia Faur are 60 de ani și spune că de zece ani încearcă să facă față unei boli cumplite care i-a distrus aspectul fizic și viața.

A lucrat aproape 30 de ani la fabrica Teba, iar mai apoi la fabrica de textile UTA, iar acum se luptă cu puteri minime să facă față unei boli cumplite care i-a distrus viața. Zenovia Faur are peste 200 de kilograme iar de mai bine de cinci ani nu a mai ieșit din casă.

Nu a fost niciodată căsătorită, drept urmare nu are copii, iar singurul care are grijă de ea este cumnatul ei. “Până nu demult sora mea a fost cea care mă ajuta. Ei îi împărtășeam durerea și tot ea era cea care îmi dădea putere să merg mai departe. Din păcate, ea nu mai este printre noi, iar singurul sprijin îl am de la cumntaul meu”, spune cu lacrimi în ochi Zenovia.

În tinerețe a fost o femeie frumoasă însă boala pe care a depistat-o în urmă cu zece ani i-a modificat metabolismul și a dat curs altor afecțiuni, la fel de grave. Zenovia a început să sufere de boala glandei tiroide, devenind astfel supraponderală. “Ani de zile am urmat tratament pentru această afecțiune, însă la un moment dat niciun medicament nu își mai făcea efectul, iar greutatea mea devenea necontrolabilă. Mai apoi m-am îmbolnăvit de omfalită, tot din cauza obezității”, continuă Zenovia.

Corp plin de puroi

Omfalita, boala de care suferă arădeanca este o infecție la nivelul buricului care treptat, s-a extins astfel că femeia este în prezent plină de puroi. Din pensia lunară de 700 de lei abia își poate plăti cheltuielile la bloc și medicamentele. Chiar dacă medicii i-au recomandat o dietă cu fructe și legume, arădeanca spune că nu are bani nici măcar să-și achiziționeze tratamentul lunar. “Numai pe antibiotice ar trebui să plătesc pe puțin opt milioane. De unde să am bani să țin un regim alimentar strict?”, mărturisește Zenovia.

Pentru că nu poate să se odihnească ca orice om sănătos, arădeanca se trezește în fiecare zi la ora patru dimineața. Femeia spune că de cinci ani de zile nu a mai fost văzută de niciun vecin, nimeni nu o vizitează în afară de cumnatul ei iar razele soarelui nu le vede decât prin fereastra apartamentului unde locuiește.

Din cauza greutății a cedat și patul în care se odihnește

Cumnatul Zenoviei, Ștefan Constantin vine zilnic la ea, îi face de mâncare, o spală și îi face curat în apartament. Tot el i-a pus câteva scaune sub patul vechi de ani de zile, pentru că a cedat din cauza greutății. Medicul care o îngijește o vizitează frecvent și i-a promis că o va pune pe picioare. “Sper să ajung ziua în care o să-mi revin și o să fiu sănătoasă”, încheie Zenovia Faur.

Cere disperat ajutorul arădenilor

Toți cei care vor să o ajute pe Zenovia, fie cu bani, electrocasnice sau cu alimente o pot contacta la numărul de telefon 0357419442. "Mi-e rușine de cum arat dar nu am bani nici măcar pentru un pat nou. Îmi lipsește și o mașină de spălat care ar fi ideala pentru cumnatul meu, să nu mai spele la mână. Cât despre alimente și fructe, pensia abia îmi ajunge să-mi plătesc cheltuielile de bloc", explică Zenovia Faur.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite