Nouă persoane au fost prinse la braconaj de către jandarmii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Pecica au fost prinși doi bărbăți
La Pecica au fost prinși doi bărbăți

Mai multe persoane au fost prinse, miercuri, la braconaj de jandarmii arădeni, în urma unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.

„În timpul unei acţiuni ce a avut loc în jurul orei 14.00, pe râul Teuz, în apropierea comunei Mişca, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Chişineu Criş au prins în flagrant un grup de şapte persoane care pescuiau având fiecare câte o unealtă de pescuit comercial de tip coşar. Peştele prins, din speciile caras, ştiucă, somn pitic şi biban, a fost eliberat în mediul acvatic natural. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării”, spune maior Emilia Fînaţă, purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Cele şapte persoane, cu vârsta între 25 şi 67 ani, din localitatea Vânători, sunt cercetate pentru «deţinerea de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit commercial». Documentele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş.
O altă acţiune a avut loc tot, ieri, în jurul orei 20.30, pe râul Mureş. jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica, aflaţi în misiune de asigurare a ordinii publice la manifestarea Praznicul de pită nouă din localitate, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în apropiere, pe râul Mureş, se află persoane care pescuiesc folosind unelte interzise prin lege. La faţa locului, jandarmii au prins în flagrant doi bărbaţi cu vârsta de 23 respectiv 27 ani, din judeţele Buzău şi Constanţa, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei plase din fir monofilament de tip setcă. Unealta folosită a fost confiscată.

Cei 2 sunt cercetaţi pentru «deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament». Documentele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite