Militarii din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu” pleacă în Germania cu tot cu tehnica din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Batalionul 191 Infanterie va pleca la un exerciţiu militar în Germania cu toată tehnica militară aferentă necesară ce se află încărcată pe şina ferată din Gara Aradul Nou.

Militarii din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu” din Subcetate şi-au prezentat, astăzi, onorurile în faţa oficialilor prezenţi, dar şi a feţelor bisericeşti, pentru a marca plecarea în misiunea din Germania.
 

Este vorba de exerciţiul multinaţional Combined Resolve V (CbR V), ce va avea loc în perioada 15 octombrie–22 noiembrie, în facilităţile partenerului american de pe teritoriul Germaniei, în bazele Hohenfels şi Grafenwoehr. La exerciţiu vor participa aproximativ 4.600 de militari din 10 state membre NATO, cât şi din trei state partenere NATO. 

Colonelul Cristian Dinulică – comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat  spune că este prima dată când batalionul iese în afara graniţelor cu tehnica de luptă din dotare şi acesta este un scop urmărit, şi anume acela de a vedea modul de îmbarcare şi transport a tehnicii pe calea ferată pe o distanţă destul de mare. 

Trenul, care este tras pe o linie din Gara Aradul Nou, a fost încărcat pe data de 11 octombrie, urmând ca în seara zilei de marţi, 12 octombrie, să plece spre Germania. Încărcătura conţine toată tehnica mililtară de care Batalionul are nevoie în cadrul exerciţiului. Aceasta cuprinde amfibii blindate, tehnică specială de comunicaţii, tehnica pentru realizarea suportului logistic – autocisterne combustili şi apă -, tehnică şi armament specific pentru infanterie şi armamentul greu.
 

image

Onorurile militare 

Exerciţiul cuprinde mai multe subsecvenţe, exerciţii fără şi cu trageri de luptă, ceea ce va solicita la maxim capacitatea de efort a militarilor şi, desigur, a comandamentului batalionului în planificarea şi desfăşurarea acţiunilor.
 

„Nu este o noutate pregătirea militarilor, dovadă şi ultimul exerciţiu desfăşurat aici în judeţul Arad la poligonul de la Dud-Tauţ, un exerciţiu la care au participat militarii americani şi care prin rezultatele bune obţinute ne dă speranţe că şi acest exerciţiu din Germania va fi un succes deosebit pentru militarii noştri. Vreau să le doresc mult succes, să umble cu pace, Dumnezeu să îi aibă în grijă şi să se întoarcă cu toţii sănătoşi acasă”, a declarat Comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat din Timişoara, colonel Cristian Dinulică, care are în subordine şi Batalionul 191 Infanterie „Radu Golescu” din Arad.

Vă mai recomandăm: Germania îşi schimbă strategia militară pentru a face faţă războiului hibrid folosit de Rusia

Germania anulează un contract militar cu Rusia

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite