Migranți din Siria, Iran și Afganistan, au fost reținuți la vămile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbați din Afganistan au fost reținuți în zona de frontieră Curtici iar alți trei din Siria și Iran au fost descoperiți la Vărșand. Aceștia au încercat să îi păcălească pe polițiștii de frontieră, intenționând să treacă ilegal granița.

Primul val de migranți a fost reținut la Punctul de Frontieră Curtici. Aici, polițiștii de frontieră au depistat cinci bărbați afgani, printre care și un minor, care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Migranții au fost descoperiți într-un tren care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, iar la controlul de frontieră au prezentat paşapoarte eliberate de autorităţile din Afganistan. În timp ce le controlau actele, polițiștii de frontieră au descoperit că cei cinci nu aveau viza necesară pentru Spaţiul Schengen.

Alți migranți, depistați la Vărșand

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au descoperit alți trei bărbați ascunși în remorca unui TIR înmatriculat în Turcia. La controlul fizic, asupra unuia dintre cei trei bărbați a fost descoperit un paşaport eliberat de autorităţile din Iran. În urma cercetărilor a rezultat că doi dintre bărbații găsiți ascunși în remorca autotrenului sunt din Siria, iar unul din Iran.

Aceștia sunt cercetați acum pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite