Locuitorii din Alfa, îngrijoraţi de zgomotul care îl va produce viitoarea autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocurile din cartierul Afla se află în imediata apropiere a autostrăzii
Blocurile din cartierul Afla se află în imediata apropiere a autostrăzii

Autostrada Arad –Timişoara a iscat din nou discuţii. De data aceasta ele nu se mai poartă între constrctor şi autorităţi sau constructor şi minister, ci între locuitorii din Afla şi edilul şef al Aradului.

Cei care locuiesc în cartierul Alfa încep să fie tot mai îngrijoraţi de faptul că viitoarea autostradă le va perturba liniştea. Aceştia au început să îşi facă probleme de pe acum, chiar dacă lucrările se vor finaliza doar în anul 2012.

„Acum trebuie să suportăm zgomotul produs de utilaje, însă ştim că într-o zi vom scăpa de el. Ne facem probleme de gălăgia produsă când autostrada se va da în folosinţă. Maşinile vor circula cu viteză mare, iar nivelul de zgomot va fi ridicat”, spune Paul Nagy.

Autorităţile locale spun că oamenii nu trebuie să îşi facă probleme, deoarece nu vor avea de suferit când autostrada va fi funcţionabilă.

„Vor fi amplasate panouri care să împiedice apariţie poluării fonice în zonă şi se va îmbunătăţi şi iluminatul. Până când totul nu va fi în regulă nu va fi dată autorizaţia de funcţionare. Cum banii de la UE pentru autostradă şi centură au venit, se va finaliza totul în anul 2012”, spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

La autostrada Arad –Timişoara se lucrează acum şi în zilele de weekend şi pe unele porţiuni şi pe timpul nopţii. Toate nelămuririle arădenilor cu privire la această autostradă se vor discuta cu primarul Aradului şi în cadrul întâlnirilor cetăţeneşti.

Vestea bună pentru arădeni este că a fost aprobată pentru construcţia autostrăzi suma de 124.399.671 euro.

Autostrada Arad - Timişoara va avea o lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezintă lungimea variantei de ocolire Arad şi 32,25 km reprezintă lungimea autostrăzii care leagă cele două oraşe. Până la finalul lucrărilor vor fi construite 20 de poduri şi pasaje, 18 pasaje peste autostradă, cinci noduri rutiere şi două centre de întreţinere şi zone de servicii.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite