Kelemen Hunor: „Constituţia trebuie amendată imediat după alegeri, nu mai putem aştepta“

0
0
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Arad că este necesară amendarea Constituţiei imediat după alegeri, pentru a se stabili dacă va fi republică parlamentară, semiprezidenţială sau prezidenţială, transmite corespondentul Mediafax.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că printre mesajele pe care UDMR le va transmite electoratului înainte de alegeri este cel referitor la amendatea Constituţiei. "Anul viitor, România trebuie să amendeze Constituţia pentru că nu putem aştepta doi, trei sau patru ani, trebuie făcută imediat după alegeri. Să dăm un răspuns ce fel de republică vrem: parlamentară, semiprezindeţială sau prezidenţială", a declarat liderul UDMR, conform Mediafax.

Kelemen Hunor a spus că după alegeri trebuie luate decizii şi privind reforma administrativ-teritorială, UDMR susţinând că regiunile care ar urma să fie înfiinţate nu trebuie să afecteze actualele judeţe. "Vom insista, în momentul discuţiilor despre reorganizarea administrativă, ca regiunile istorice să facă parte din aceeaşi regiune de dezvoltare", a spus liderul maghiar.

El a adăugat că după transferul de competenţe către autorităţile locale, început anul trecut, trebuie să aibă loc şi un transfer de resurse financiare.
Preşedintele UDMR este prezent la Arad pentru a participa la comemorarea celor 13 generali ucişi în oraş în timpul revoluţiei de la 1848-1849.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, în 28 septembrie, că Uniunea va insista în amendarea Constituţiei pe drepturile minorităţilor, drepturile lingvistice şi cele colective, dar şi pentru recunoaşterea limbii maghiare în legea fundamentală în zonele unde trăiesc maghiari într-o proporţie substanţială.

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri