Începe concursul de scrisori de dragoste „Dulcea mea Doamnă, Eminul meu iubit”.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „AD Xenopol” din Arad au anunţat lansarea celei de-a cincea ediţie a concursului de scrisori de dragoste „Dulcea mea Doamnă, Eminul meu iubit”. Concursul are ca punct de pornire tematica eminesciană, respectiv corespondenţa de dragoste dintre poet şi Veronica Micle.

Coordonatorul proiectului, Lucia Bibarţ spune că acest concurs se adresează cititorilor de toate vârstele şi scrisorile pot fi scrise de mână sau redactate pe calculator.

„Concursul va debuta astăzi,  şi sperăm să aibă un succes mai mare decât cel înregistrat la ediţiile trecute şi să adunăm cel puţin 100 de scrisori de dragoste”, spune Lucia Bibarţ.

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să trimită până în data de 24 februarie o scrisoare pe adresa Bibliotecii din Arad.

Scrisorile vor fi deschise în 24 februarie, cât se va sărbători Dragobetele, după care un juriu va stabili câştigătorii.

Concursul de scrisori de dragoste a fost inspirat de corespondenţa dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle, motiv pentru care a fost intitulat „Dulcea mea Doamnă şi Eminul meu iubit“.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite