FOTO „Apa acră“ de la Mocrea este tot mai căutată de către turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii străini care vin în Arad sunt tot mai interesaţi de apa de la Mocrea, considerată o apă curativă pentru care se stă la rând, câteodată şi ore întregi, doarece lumea merge cu bidoanele.

Sunt mii de familii care de ani de zile beau apă doar de la izvorul din Mocrea, care - spun ei - vindecă anumite boli. Mulţi dintre ei spun că este o binecuvântare, deoarece oricum nu îşi permiteau să cumpere zilnic apă minerală sau plată. Izvorul de apă din zona localităţii Mocrea se află la un kilometru de oraşul Ineu şi la aproape 50 de kilometri faţă de Arad. Sunt de asemenea şi persoane cu bani, care îşi permit să cumpere apă plată sau minerală, dar care preferă apa de la izvorul amintit.

„Am şi uitat de când nu am mai consumat altă apă. Eu vin tot la două zile şi îmi umplu sticlele cu apă de la Mocrea. Îmi face bine. De când beau această apă nu m-am mai îmbolnăvit de nimic. Eu o recomand cu plăcere”, spune Dan Croitoru, agent comercial din Arad.

Se spune că apa respectivă ameliorează infecţiile urinare, afecţiunile litiazice, afecţiunile gastrointestinale, litiaza biliară, sechelele după operaţii pe căile biliare sau alergozele de origine digestivă. Deşi nu are un miros tocmai plăcut, fiind foarte bogată în sulf multe persoane o consumă. Apa nu paote fi ţinută mai mult de 14 zile, deoarece se alterează. Până acum nimeni nu a găsit fonduri pentru amenjarea izvorului sau pentru imbutelierea apei. Localnicii au ajuns să o numească „apa acră” datorită gustului. 

Aceştia  spun că au început să bea apa respectivă după ce au observat cum animalele şi păsările bolnave, după ce consumau această apă, se înzdrăveneau. Apa de la Mocrea este băută în special de către turiştii care aleg în staţiunea Moneasa pentru petrecerea concediului.

Vă mai recomandăm: Beneficiile apei pentru organism. Cum poţi slăbi cu opt pahare de apă pe zi
 

Apa de la Mocrea ,,bate” apa îmbuteliată din supermarket-urile arădene

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite