Fotbaliştii echipei UTA au fost la un pas de a fi linşaţi de suporterii maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Alegerea unui stadion din Ungaria, mai exact la Mako, pentru a disputa amicalul dintre echipa UTA și Honved, nu a fost o idee bună. Arădenii au fost așteptați de aproximativ 50 de ultrași maghiari care i-au atacat pe sportivii români.

Fiindcă la Arad nu s-a găsit un teren potrivit pentru a găzdui amicalul dintre UTA și Honved, arădenii au ales să se deplaseze în Ungaria, la Mako. Numai că aici au fost primiți într-un mod la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Scandalul a început chiar înainte ca meciul să debuteze. La poarta bazei sportive din orașul maghiar, arădenii au fost așteptați de aproximativ 50 de ultrași. Printre  huiduielile specifice, unul dintre fanii echipei Honved a aruncat cu un pahar tocmai în mijlocul delegației utiste.

Şi preşedintele Giovanni Catanzariti a fost la un pas de a fi linşat, dar, în cele din urmă, sosirea în zonă a unui echipaj de poliţie local a rezolvat situaţia. „Nu mă aşteptam deloc să ni se întâmple aşa ceva aici. Credeam că venim la un meci amical, paşnic, dar era s-o păţim rău cu toţii. Cel mai frică mi-a fost pentru soţia şi copilul meu, care erau cu mine în maşină şi nu ştiau ce se întâmplă”, a afirmat italianul.

Sabotați cu bulgări de zăpadă înghețată

Spectacolul de prost gust al ultraşilor maghiari a continuat şi în timpul meciului. Plasându-se în spatele porţii arădenilor, fanii lui Honved au aruncat cu bulgări de zăpadă întărită în careul arădean, principala ţintă fiind Mădălin Smaranda. Pe finalul primei reprize, un astfel de bulgăr l-a lovit în tâmplă pe goal-keeperul arădean, care s-a resimţit minute bune după aceea.

Partida a fost întreruptă pentru 10 minute timp în care cele două formaţii au schimbat porţile iar spiritele s-au mai liniștit. Chiar și așa, pe tot parcursul meciului, maghiarii au scandat slogane anti-româneşti, folosind cuvinte obscene.

Vezi ce declară portarul echipei UTA, Mădălin Smaranda:

El este portarul român atacat cu bulgări de gheață de ultrașii maghiari

Aradul a învins!

În ciuda tuturor dificultăților și a primirii din țara vecină, românii s-au impus și au reușit să câștige meciul. UTA a câștigat cu 2-1, primul gol l-a înscris Bogdan Mara, acelaşi fotbalist stând şi la originea golului al doilea, semnat Alin Gligor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite