Focar de trichineloză în judeţul Arad. O femeie a murit şi zeci de persoane sunt internate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au îmbolnăvit în urma unei petreceri
Oamenii s-au îmbolnăvit în urma unei petreceri

Zeci de oameni au ajuns la spital, iar o femeie a murit, după ce au fost infestaţi cu trichineloză. Cu toţii au mâncat carne de porc de la un sătean, care a făcut o petrecere, în urmă cu aproape o lună.

Bolnavii au avut primele simptome de-abia după trei săptămâni.

Focarul de infecţie cu trichineloză a fost localizat în satul Bruznic, din comuna arădeană Ususău.

Din cei 42 de oameni care s-au îmbolnăvit, jumătate au fost internaţi la boli infecţioase, iar restul au fost lăsaţi acasă, pentru că au refuzat să rămână în spital. “Începând de vineri evoluează un focar de infecţie cu trichineloză pe aria localităţilor Dorgoş şi Bruznic din judeţul Arad ca urmare a consumului de carne de porc, care a generat îmbolnăvirea a mai mult de 40 de persoane. Până acum s-au prezentat 42 de persoane, 22 sunt internate şi restul sunt tratate ambulator. Unii au refuzat internatrea, avem 3 forme severe iar o pacientă a decedat în 24 noiembrie cu diagnostic de miocardită trichinelotică, 61 de ani. Oamenii trebuie să conştientizeze că este o boală gravă”, spune Alexandru Jivcovici, medic, şef secţie boli infecţioase.

Cazul este anchetat şi de poliţie, care a fost sesizată pentru a stabili care este provenienţa cărnii infestate, mai ales că un om a murit.

Vă mai recomandăm: Trei persoane spitalizate, diagnosticate cu trichineloză. Proba de carne efectuată de un tehnician veterinar fără autorizaţie

10 cazuri de trichineloză la Satu Mare. Inspectorii DSVSA au trimis spre incinerare 1.488 kg carne de porc

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite