Fără uniformă, dar cu simţul răspunderii. Elevii vor participa la misiuni cu polițiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din 13 şcoli arădene vor participa la misiunile poliţiştilor comunitari
Elevii din 13 şcoli arădene vor participa la misiunile poliţiştilor comunitari

Elevii arădeni vor avea ocazia să cunoască activitatea pe care o desfăşoară poliţiştii comunitari, în cadrul unui proiect. Tinerii din clasele V-VIII vor fi învăţaţi să nu comită infracţiuni şi vor asista, timp de câteva ore, la intervenţiile oamenilor legii.

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare, alături de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, au iniţiat un proiect prin care mai mulţi elevi vor participa cu poliţiştii la diferite misiuni. Proiectul se adresează tinerilor din clasele V-VIII. Elevii arădeni vor avea astfel ocazia să cunoască activitatea pe care o desfăşoară gardienii publici.

„Prin acest proiect intitulat «Cu noi, pentru siguranţa voastră» dorim să fim mai aproape de elevi, atât prin mijlocirea cunoaşterii activităţii noastre, cât şi prin cunoaşterea problemelor specifice elevilor, astfel încât acestea să nu devină, în timp, o problemă a societăţii”, a declarat Nicoleta Belean, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Idee educativă

Iniţiativa îi vizează pe copiii din clasele V-VIII şi presupune desemnarea, de conducerea şcolilor, a patru reprezentanţi care vor fi alături de agenţi timp de aproximativ două ore. „Cu această ocazie, le va fi prezentată activitatea pe care o desfăşurăm şi pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului pe care vrem să îl transmitem, elevii îi vor însoţi pe agenţii noştri în acţiuni. Ulterior, ei vor avea posibilitatea să le explice colegilor ce înseamnă să fii poliţist şi cum te poţi feri de infractori”, a adăugat Nicoleta Belean.

„Am acceptat să ne implicăm în acest proiect pentru ca elevii noştri să afle cât de greu e să faci faţă infractorului şi, mai ales, cum te poţi feri de el. O considerăm o idee bună şi educativă, în acelaşi timp”, a declarat directorul adjunct al şcolii Aurel Vlaicu.
Elevii spun că sunt interesaţi de acţiune şi sunt convinşi că aşa vor putea şti exact cu ce se mănâncă această meserie, în cazul în care vor dori să se facă poliţişti.


Casiana Petrică
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite