Elicopterul SMURD, misiuni de salvare la început de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul  SMURD a avut mai multe misiuni la început de an FOTO arhivă
Elicopterul  SMURD a avut mai multe misiuni la început de an FOTO arhivă

Elicopterul SMURD de la Arad a avut în primele zile ale acestui an mai multe misiuni. Astfel, în prima zi a anului a avut o intervenţie la Oradea, de unde a preluat un pacient care suferise arsuri grave şi l-a transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Apoi, elicopterul SMURD Arad a transportat de la Caransebeş la Spitalul Judeţean din Timişoara un pacient care suferise o disecţie de aortă. Au urmat apoi altele două.

Una dintre intervenţii a avut loc la Oradea, de unde elicopterul a preluat un pacient în stare critică, transportându-l la spitalul din Cluj. Nici o intervenţie din acest an nu a vizat încă pacienţi din Arad.

În ultima săptămâna a anului trecut elicopterul SMURD a avut opt misiuni de salvare.

Elicopterul SMURD Arad are în componenţă doi piloţi, un medic şi un asistent. Aparatul de zbor atribuit, anul trecut, unităţii aeriene SMURD care funcţionează pe Aeroportul Arad a costat şase milioane de euro şi a fost cumpărat de Ministerul Sănătaţii.

Elicopterul este de tip EC145. Acest aparat de zbor modern l-a înlocuit pe cel vechi, care fusese donat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Elicopterul intervine în şase judeţe: Arad, Timiş, Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Caraş-Severin.

Vă mai recomandăm: Elicopterul SMURD pentru Republica Moldova ar putea fi operaţional de anul viitor

Elicopterul SMURD de la Iaşi, oprit la sol pentru revizii capitale. Urgenţe medicale asigurate doar cu ambulanţa în luna noiembrie în toate judeţele Moldovei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite