Elevii şi studenţii au participat la workshop-ul Cross Press

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi studenţii au fost împărţiţi pe grupe FOTO Adevărul
Elevii şi studenţii au fost împărţiţi pe grupe FOTO Adevărul

O parte dintre elevii şi studenţii arădeni au participat, astăzi, la ceea de-a doua ediţie a workshop-ului Cross Press. Acesta a fost organizat de către Primăria Arad, în cadrul proiectului „Serviciu comun de presă pentru mai buna informare a populaţiei transfrontaliere” şi se va derula şi mâine începând cu ora 10.00.

La eveniment au participat elevii claselor a XI-a D şi a XII-a D de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” din Arad, dar şi studenţii anului II, profilul Jurnalism de la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

Proiectul a fost prezentat de către Corina Drăghici, manager de proiect. De asemenea, Szegedi Balazs preşedintele Asociaţiei Turistice şi de Servicii Sociale din Bekes-Sud (Ungaria) a vorbit despre importanţa acestui proiect. Lector univ. dr. Adrian Păcurar de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad a vorbit despre „Accesul la informaţie şi construcţia identităţii zonelor transfrontaliere”.

Tot astăzi în partea a doua a work-shop-ului, lector. univ. dr. Notaros Lajos, de la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale a Universităţii „Aurel Vlaicu”, a vorbit despre „Deconstrucţia limbajului dublu, o şansă pentru jurnalismul transfrontalier”. De asemenea, elevii şi studenţii au participat la o sesiune pe grupuri de lucru. Tema dezbaterii pe grupuri de lucru a fost inspirată de proiectul „Strângeri de mâini”, o acţiune culturală, transfrontalieră, care se derulează de 19 ani, între oraşele Arad şi Gyula şi care a avut la bază ideea unui elev din Gyula de a iniţia schimburi culturare transfrontaliere.

Workshop-ul va continua, mâine, de la ora 10.30 cu o prezentare a conf.univ.dr. Carmen Neamţu de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. Aceasta va vorbi despre: „Mass media în criză. O privire asupra presei scrise”. Lector univ.dr. Virgil Jireghe de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va vorbi despre: „Moise Nicoară şi Gheorghe Pomuţ din Gyula, două subiecte de presă insuficient cunoscute”.

Despre impactul new media pentru dezvoltarea durabilă va vorbi Bianca Son, vicepreşedinte Asociaţia ProgressON Youth Power. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite