Camion plin cu migranţi ilegal, oprit la Vama Nădlac. Nu mai puţin de 68 de oameni erau ascunşi printre mărfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţi ilegal FOTO Poliţia de Frontieră
Migranţi ilegal FOTO Poliţia de Frontieră

Printre migranţii ilegal se află află şi 11 minori. Oamenii provin din  Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, iar destinaţi declarată de ei era Germania, Franţa ori Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere Nădlac II - Csanadpalota au găsit, ascunşi într-un camion, 68 de cetăţeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, care încercau să treacă ilegal la frontiera cu Ungaria. Printre aceştia se aflau şi 11 minori.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în cursul nopţii de miercuri spre joi, autorităţile de frontieră române şi maghiare de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au observat, la aproximativ 20 de metri faţă de linia de frontieră, că dintr-un automarfar care staţiona în parcarea adiacentă coborau mai multe persoane.

„Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interior fiind descoperite, ascunse în compartimentul marfă, mai multe persoane. Atât persoanele care coborâseră, cât şi cele ascunse în mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, cincizeci şi şapte de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, şi unsprezece minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani”, se arată în comunicat.

Conform declaraţiilor migranţilor, ei şi-ar fi dorit să ajungă în Europa de Vest, în Franţa, Germania sau Marea Britanie. Poliţia a deschis o anchetă penală pentru a stabili implicarea reţelelor de trafic de migranţi în acest caz.

Vă recomandăm şi:

25.000 de străini vor munci în România în 2021, pe lângă cei 30.000 deja admişi 

Arabii din Timişoara reacţionează după ce oraşul a fost împânzit de migranţi: Statul român trebuie să le asigure cazare şi masă

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite