Ateliere de creaţie, concursuri de interpretare, expoziţie de imagini şi figurine specifice Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a sute de arădeni
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a sute de arădeni

Asociaţia Trust Society, în parteneriat cu Primăria municipiului Arad şi cu europarlamentarul Iosif Matula, au organizat a doua etapă în cadrul proiectului „Aradul în anul european al cetăţenilor”.

Acţiunea a avut loc în aer liber şi s-a bucurat de prezenţa a sute de arădeni. Evenimentul a cuprins organizarea unui stand informativ despre Uniunea Europeană, prezentări, ateliere de creaţie, concursuri de interpretare, expoziţie de imagini şi figurine specifice Europei.

Organizatorii spui că prin Anul European al Cetăţenilor, Uniunea Europeană doreşte să simbolizeze egalitatea în drepturi a fiecărui cetăţean. Din păcate, din unele studii efectuate privind cetăţenia UE reiese faptul că cetăţenii europeni nu profită din plin de drepturile lor. Este vorba mai ales de dreptul la liberă circulaţie şi dreptul de stabilire în alte ţări ale Uniunii, un drept câştigat şi de ţara noastră.

Este esenţial ca fiecare cetăţean al spaţiului european să îşi aducă propria contribuţie la „Perspectiva 2020”, adică standardele la care tinde Uniunea Europeană în anul 2020. Şi, pentru ca cetăţenii europeni să-şi aducă această contribuţie, în primul rând trebuie să fie informaţi. Iar Anul European al Cetăţenilor are tocmai acest rol principal, de a informa fiecare cetăţean despre tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană.

Despre Anul European al Cetăţenilor

Anul European al Cetăţenilor este dedicat drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al Uniunii Europene.

În cursul acestui an se va încuraja dialogul între toate nivelurile administraţiei publice, societatea civilă şi întreprinderi, prin evenimentele şi conferinţele care vor avea loc în ţări din Europa.

Vor fi dezbătute drepturile cetăţenilor europeni şi se va contribui la definirea unei viziuni, despre cum ar trebui să fie Uniunea Europeană în 2020.

Raportul Comisiei Europene din 2010 privind cetăţenia UE indică faptul că europenii nu profită din plin de drepturile lor, întrucât nu le cunosc.

Mai puteţi citi: Programul estimativ al Europe Direct pentru această lună

Sute de arădeni au sărbătorit Anul European al Cetăţenilor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite