Arad: Tinerii instituţionalizaţi şi-au desenat drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASP) a marcat astăzi Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Anul acesta se împlininesc 50 de ani de la adoptarea Declaraţiei Drepturilor Copilului, respectiv 20 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi ratificarea Convenţiei la 28 septembrie 1990 de către statul român prin Parlamentul României.

Cu acest prilej reprezentanţii Direcţieie Generale pentru Protecţia Copilului au organizat o serie de manifestări specifice acestui eveniment, în centrele din cadrul D.G.A.S.P.C. Arad. Copiii şi tinerii au participat la concursuri de poezie, desen, discuţii libere cu privire la drepturile copilului, dar şi la activităţi sportive.

„La sediul de pe str.Iustin Marşieu s-a desfăşurat încă de la primele ore ale dimineţii un concurs de desene intitulat „Drepturile mele desenate”. În aceste manifestări au fost implicaţi copiii şi tinerii care beneficiază de serviciile instituţiei”, a declarat Paul Costin, inspector în cadrul DGASP Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite