Aeroportul din Arad nu are operatori, deşi este modernizat de curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul a fost modernizat în primăvară FOTO Bogdan Iancu
Aeroportul a fost modernizat în primăvară FOTO Bogdan Iancu

Compania aeriană care anunţa în urmă cu câteva luni că va scoate din colaps Aeroportul Arad pare să fi dispărut, întrucât nimic din ceea ce au promis reprezentanţii acesteia nu s-a concretizat.

Biletele de zbor trebuiau puse în vânzare încă din primăvară, iar operarea curselor ar fi trebuit să înceapă deja. Situaţia este suspectă, pentru că reprezentanţii companiei nu au mai pus piciorul la Arad şi nici nu au dat vreo explicaţie pentru nerespectarea termenelor. Reprezentanţii aeroportului arădean îşi pun semne de întrebare şi deja există temerea unei păcăleli. 

Aeroportul arădean este modernizat, terminalul de pasageri, extins din terminalul Cargo fiind inaugurat în primăvară. Potrivit conducerii aeroportului, transformarea terminalului Cargo în terminal de pasageri a fost o condiţie impusă de operatorii aerieni care au negociat cu Aradul. Cu alte cuvinte, aerogara este pregătită să iasă din impas, dar lipsesc operatorii.

La începutula cestui an se anunţa reluarea curselor interne şi internaţionale de la Arad, acestea urmând să fie operate de compania Join Airlines. Demn de menţionat că a fost semnat şi un contract în acest sens, iar destinaţiile de zboruri urmau să fie spre Verona, Stuttgart, Viena şi Bucureşti. S-a anunţat atunci că trei aeronave au fost alocate de companie pentru zborurile pe care le va opera din România, una dintre acestea urmând să aibă baza permanentă pe aeroportul din Arad.

Preşedintele companiei Join Airlines, Bernard Jacobs a mai spus că Join Airlines nu este o companie low-cost, dar „preţul biletelor pentru rutele din Arad vor fi atractive”.

Acesta a anunţat că biletele vor putea fi cumpărate online din primăvară şi că arădenii vor zbura de pe Arad cel mai târziu de la începutul lunii iunie. Nicio promisiune nu s-a concretizat, pe site-ul oficial al companiei neexistând această posibilitate. De altfel site-ul nu este actualizat şi nu este menţionată nicio cursă spre vreo destinaţie.

Din martie, când a avut loc ultima întâlnire cu reprezentanţii acestei companii aerieniene, Aeroportul nu a mai primit nicio veste. Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad recunoaşte că nu a primit explicaţii din partea oficialilor Join Airlines. Totuşi, acesta speră că săptămâna aceasta se va putea discuta cu aceştia. „Au anunţat că vor începe să opereze cel târziu din iunie dar nu s-a respectat asta. De asemenea, nu au putut fi achziţionate bilete online aşa cum au promis la momentul la care am anunţat asta în conferinţă de presă. Nu am primit nicio justificare pentru nerespectarea termenelor. Ce pot spune este că săptămâna aceasta ar trebui să se poarte discuţii cu reprezentanţii operatorului“, a spus directorul Aeroportului Arad, Dan Bălăcel.

Vă mai recomandăm: De luna viitoare se pot achiziţiona bilete pentru zboruri de pe Aeroportul Arad

Aeroportul din Arad a fost inaugurat în prezenţa a sute de persoane

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite