Zeci de preşedinţi de secţii de votare din Teleorman se retrag. Ce motive au invocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştampilă vot  FOTO: Mediafax
Ştampilă vot  FOTO: Mediafax

Din ultimele date postate de Biroul Judeţean Teleorman, 73 din cei 334 de preşedinţii de secţii de votare constituite pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie s-au retras. Solicitări de retragere încă se depun la Tribunalul Teleorman.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Judeţean Teleorman, în jur de 90-100 dintre cei desemnaţi preşedinţii de secţii de votare în judeţul Teleorman s-au retras. Aceştia au fost înlocuiţi. În judeţ sunt 334 de secţii de votare.

În prima fază au renunţat 50 de persoane, potrivit primei liste publicate de reprezentanţii BEJ Teleorman. Lista cu înlocuitorii acestora a fost postată, în data de 1 octombrie, pe secţiunea dedicată referendumului de pe site-ul Prefecturii Teleorman. 

Lista a fost actualizată, de două ori, marţi, 2 octombrie (la ora 15.00), când numărul preşedinţilor de secţii de votare care au renunţat era de 69, respectiv marţi, 2 octombrie (ora 16.00) - când numărul de persoane ce au renunţat să fie preşedinţi de secţii de votare este de 73.

Cristian Toma, reprezentant USR în BEJ Teleorman, a declarat, marţi, 2 octombrie, că numărul celor care s-au retras e îngrijorător de mare: „Au depăşit 100. Unii au murit, unii sunt bolnavi, unii nu ştiu că sunt pe lista, unii pur şi simplu sunt în concediu sau au probleme personale şi unii s-au mutat din judeţ. Cam 50% dintre toţi".

Motivele principale invocate de cei care s-ar retras sunt probleme de sănătate şi plecări din judeţ sau în străinătate, susţine preşedintele Tribunalului Teleorman, Petrică Gudac. Potrivit acestuia, continuă să se primească solicitări de înlocuire a persoanelor desemnate preşedinţi de secţii de votare.

Surse susţin că listele cu preşedinţi de secţii de votare nu au fost actualizate, că figurau şi câteva persoane decedate, dar şi oameni care au plecat din Teleorman.

În judeţul Teleorman sunt 334 de secţii de vot: 34 în Alexandria, 21 în Roşiorii de Vede, 18 în Turnu Măgurele, 9 în Videle, 9 în Zimnicea, iar restul pe comune.

Mai puteţi citi:

Retrageri în masă de la secţiile de votare. Sute de preşedinţi desemnaţi pentru secţiile de votare au cerut înlocuirea

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite