Vizitele soţilor Ceauşescu în judeţul Teleorman. Soţii Ceauşescu nu aveau pretenţii absurde la mâncare, dar propaganda de partid se pregătea temeinic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita de lucru a lui Nicolae Ceauşescu în judeţul Teleorman: C.A.P. Purani. (16 iunie 1976) foto: Fototeca online a comunismului românesc, cota 101/1976
Vizita de lucru a lui Nicolae Ceauşescu în judeţul Teleorman: C.A.P. Purani. (16 iunie 1976) foto: Fototeca online a comunismului românesc, cota 101/1976

Judeţul Teleorman s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea soţilor Ceauşescu. Aflat la o distanţă foarte mică de municipiul Bucureşti, cel mai sudic judeţ al ţării era vizitat frecvent de şeful statului. Din fericire pentru conducerea judeţeană a partidului, distanţa foarte mică a făcut ca Nicolae şi Elena Ceauşescu să nu rămână niciodată peste noapte sau la masă după vizitele în judeţ.

20 de minute. Atât făcea Nicolae Ceauşescu de la Bucureşti până în Alexandria cu elicopterul. Din acest motiv vizitele sale în judeţ erau frecvente, dar niciodată nu rămânea peste noapte sau la masă.

S-a întâmplat totuşi, în anul 1975, după ”Ziua Recoltei” ca soţii Ceauşescu să rămână la masă. Propaganda judeţeană de partid s-a pregătit temeinic pentru acest eveniment.

Au fost alese trei perechi de tineri care să-i întâmpine pe cei doi cu pâine şi sare. Tinerii au fost atent verificaţi de securitate, iar unul dintre ei chiar a fost respins din echipa de întâmpinare pe motiv că nu avea dantura perfectă şi putea să-i îmbolnăvească pe soţii Ceauşescu dacă se pupa cu ei.

Tot cu această ocazie, şefii judeţeni de partid le-au pregătit soţilor Ceauşescu şi o surpriză muzicală. Aduşi special de la Bucureşti pentru acest eveniment, cântăreţii de muzică populară Ştefania Rareş şi Alexandru Grozuţă au întreţinut atmosfera timp de 3 ore cât au luat aceştia masa.

Cei care au luat parte la acest eveniment îşi aduc aminte că şeful statului nu era un gurmand şi nici nu avea pretenţii exagerate la mâncare.

”Nicolae Ceauşescu a gustat o bucăţică de pastramă şi puţină telemea cu ceapă verde. Doamna era mai pretenţioasă la mâncare. Trebuie să se înţeleagă faptul că pretenţiile exagerate se făceau pentru că aşa vroia secţia de propagandă, nu pentru că cerea Nicolae Ceauşescu”, îşi aminteşte unul dintre organizatorii acelui eveniment.

În majoritatea vizitelor sale în judeţul Teleorman, Nicolae Ceauşescu a venit cu elicopterul şi nu a stat mai mult de o oră sau două.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite