VIDEO Mii de credincioşi aşteptaţi la hramul mănăstirii Pantocrator. Poliţia anunţă restricţii de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pelerini sunt aşteptaţi zilele acestea la mănăstrirea Pantocrator din judeţul Teleorman. Aşezământul monahal îşi sărbătoreşte duminică, 12 mai, hramul.

Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca adună anual mii de credincioşi la pelerinajele organizate cu ocazia hramului Sfintei maria Magdalena, una dintre Femeile Mironosiţe, pomenite duminică, 12 mai. Deşi este o mănăstire nouă, ridicată în urmă cu şapte ani, sfântul lăcaş se bucură de o mare popularitate în rândul credincioşilor.

Cu prilejul hramului, la mănăstire au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Nectarie.

Lăcaşul poartă un nume vechi cu origini greceşti „Pantocrator” (Atotţiitorul) şi este închinat sfintei Maria Magdalena. În urmă cu patru ani, în locul care astăzi emană linişte şi credinţă, zăceau ruinele unui fost spital, ridicat în timpul Primului Război Mondial, transformat, mai apoi, în spital comunal şi abandonat de zeci de ani.

Ridicarea micii biserici, a chiliilor şi a altarului de vară vizitate astăzi de mii de credincioşi nu ar fi fost posibile fără iniţiativă a doi tineri părinţii Sebastian Serdaru şi arhid. Serafim Baciu. Decizia ridicării mănăstirii a coincis cu momentul în care ambii tineri, cu studii în Teologie, au decis să renunţe la cele lumeşti şi să  treacă la traiul monahal pentru a-şi dedica în totalitate viaţa lui Dumnezeu.

VIDEO: P.S Galaction despre hramul mănăstirii Pantocrator

Restricţii de circulaţie

Şi IPJ Teleorman anunţă că duminică, 12 mai, vor fi restircţii de circulaţie în zonă. „Având în vedere manifestările religioase care se vor desfăşura la Mănăstirea Pantocrator situată de DJ 503, în comuna Drăgăneşti – Vlasca, judeţul Teleorman, administratorul DJ 503 – Consiliul Judeţean Teleorman, cu avizul Serviciului Rutier Teleorman a dispus ca circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone (cu excepţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care transportă enoriaşii către locul de desfăşurare a evenimentului religios) să fie restricţionată în ziua de 12.05.2019, în intervalul 07:00-15:00, pe D.J. 503 (Drăgăneşti-Vlaşca – Videle), pe tronsonul de drum cuprins între km. 38+890 m (intersecţie cu DN 6) şi km. 42+950 m (intersecţie cu DC 18), iar ca rută ocolitoare a fost stabilită D.C. 18 pe traseul Comoara – Târnava – Drăgăneşti-Vlaşca.

De asemenea, în acelaşi interval orar, pe DJ 503, pe sensul de mers Târnava către Drăgăneşti-Vlaşca, va fi restricţionată circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, cu excepţia celor care se deplasează în zona mănăstirii pentru îmbarcarea enoriaşilor. ”

Pe aceeaşi temă:

Toţii preoţii din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului vor participa la procesiunea de Florii din municipiu

Strigăt de ajutor din partea preotului din Negrenii de Sus care a adoptat 85 de suflete: „Avem nevoie de alimente de orice fel şi de mobilier, lemne de foc“




 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite