Utilităţi şi infrastructură pentru cartierul de la fosta unitate militară din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
teren

Pe terenurile fostei unităţii militare din Alexandria se conturează un cartier nou. Consiliul local Alexandria a aprobat alocarea sumelor necesare pentru utilităţi şi infrastructură.

Consilierii locali alexăndreni, reuniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind devizul general, actualizat dupa încheierea contractelor de achizitie publica, pentru obiectivul de investitii ,,Infrastructura si utilitati pe Soseaua Turnu Magurele – incinta fostei U.M.” Aleşii au aprobat şi  cofinanţarea obiectivului cu bani de la bugetul local.

Potrivit proiectului întocmit de Modul Proiect, costul total al utilităţilor şi infrastructurii din noul cartier se ridică la 14.131.302 lei . 5.549.301 lei vor veni de la bugetul local, iar 8.582.002 lei vor veni de la bugetul de stat.

Terenul propus pentru amenajarea infrastructuri si utilitatilor in incinta fostei Unitati Militare din municipiul Alexandria este amplasat in intravilanul municipiului Alexandria si are o suprafaţă totală de 154.000 m.p. din care : suprafata strazi si alei propuse = 29 685 mp, suprafata spatii verzi = 3 500 mp, suprafata spatii servicii = 17 500 mp, suprafata terenuri pentru constructii = 44 100 mp şi suprafata campus = 59 215 mp.

Au fost trasate străzi încă din 2011

Pe terenurile fostei unităţi, în vecinătatea campusului Valahia , edilii au trasat străzile încă din 2011 , acesta fiind primul pas în conturarea unui cartier rezidenţial. Străzile au fost botezate după numele unor domnitori precum Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare sau Vlad Ţepeş. Tot aici au fost scoase la licitaţie şi atribuite 86 de locuri de casă care au între 370 şi 572 de metri pătraţi.

În acelaşi cartier se vor construi prin ANL 16 case în regim de credit ipotecar . Preţul unei case este de maxim 60.000 de euro. Casele, cuplate două câte două, se vor construi pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 291,00 mp şi 317,00 mp. Fiecare locuinţă va avea o suprafaţă construită de 64,70 mp, o suprafaţă desfăşurată de 129,40 mp, o suprafaţă utilă de 100,57 mp, regim de înălţime parter+mansardă şi un preţ maxim de 60.000 de euro Proiectul cuprinde locuinţe cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie, grup sanitar, baie, terasă exterioară), curte deschisă cu loc de parcare şi alee pietonală de acces în faţă, curte împrejmuită în spate, branşamente cu contorizări individuale la utilităţi.

În noul cartier se va ridica şi Palatul de Justiţie Alexandria unde se vor muta Tribunalul Teleorman şi Judecătoria Alexandria, obiectivul urmând a fi finanţat cu bani de la Guvern.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite