UPDATE Codul portocaliu a închis patru drumuri judeţene, pe anumite porţiuni. Pe alte cinci drumuri se circulă pe un singur sens. 14 localităţi sunt în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Teleormanul a trecut de la cod galben la cod portocaliu de ninsori şi viscol puternic. Patru drumuri judeţene au fost închise , pe anumite sectoare. Se circulă pe un singur sens pe alte cinci drumuri. În continuare, 14 localităţi rurale nu au energie electrică.

UPDATE 19.30 Patru drumuri judeţene din Teleorman sunt închise, pe anumite tronsoane şi pe alte cinci drumuri circulaţia se desfăşoară doar pe un singur sens.  Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, sunt închise : DJ 612 Călugăru - Băbăiţa, DJ 612A Roşiorii de Vede - Balta Sărată, DJ 506A Răsmireşti - Siliştea şi DJ 601F Sat Meri - Dulceanca.

Circulaţia se desfăşoară pe un singur sens pe următoarele drumuri: DJ 612A Săceni - Ciolăneşti, DJ 506 Gălăteni - Talpa, DJ 703 Vârtoape - Ciolăneşti, DJ 701 Zâmbreasca - Ciolăneşti şi DJ 612A Văcăreşti - Săceni.

Pe drumurile naţionale se circulă cu dificultate.

Pentru deszăpezirea drumurilor naţionale acţionează 98 de persoane din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale, cu 64 de utilaje. S-au folosit, până în prezent 203,5 t de nisip şi 642,5 t de sare. 121 de angajaţi ai Tel Drum , firma care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, acţionează cu 67 de utilaje şi materiale antiderapante.

” În această perioadă sunt mobilizate şi importante forţe de intervenţie din cadrul instituţiilor M.A.I., după cum urmează: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman - 217 poliţişti şi 63 mijloace de intervenţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman - 104 jandarmi şi 17 autospeciale de intervenţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman - 289 pompieri şi 38 autospeciale de intervenţie”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 

La ora 19.00 , în Teleorman mai erau 14 localităţi  cu defecţiuni la reţeaua de energie, furnizorul având pe teren 20 de echipe pentru remedierea problemelor apărute.

Pompierii militari turneni au intervenit, în această după amiază,  pentru repunerea unui autoturism pe carosabil, acesta fiind derapat într-un şanţ, la ieşirea din municipiul Turnu Măgurele spre localitatea Izlaz. În autoturism se aflau 3 persoane, din care doi adulţi şi un copil.

UPDATE 16:30 Pe toate drumurile naţionale şi judeţene din Teleorman se circulă cu dificultate. Nicio arteră nu este în acest moment blocată, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 64 de utilaje şi 98 de angajaţi ai ale Secţiei Drumuri Naţionale acţionează pentru degajrea drumurilor naţionale care străbat  judeţul. Pe drumurile judeţene acţionează utilajele firmei Tel Drum, operatorul care are în sarcină deszăpezirea a 802 kilometri de drumuri judeţene. 

Din cauza stratului de polei care s-a format pe şosea, un TIR a derapat pe drumul judeţean din apropierea localităţii Mârzneşti şi se intervine în prezent pentru remedierea situaţiei.

Viscolul a înrăutăţit situaţia în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică. Dacă la primele ore ale zilei, opt localităţi rămăseseră fără curent, în prezent numărul satelor rămase fără energie electrică a ajuns la 22. După informaţiile oferite de ISU Teleorman, toate echipajele de intervenţie ale CEZ sunt în teren. 

UPDATE 12.30: Bacurile din cele două puncte de trecere a frontierei Zimnicea şi Turnu Măgurele, şi-au încetat activitatea din cauza condiţiilor meteorologice severe, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 

La nivelul tutror localităţilor din judeţ sunt activate  comitetele locale pentru situaţii de urgenţă astfel încât să se poată interveni în orice moment pentru rezolvarea unor eventuale probleme create de condiţiile meteorologice.

Viscolul continuă să creeze probleme la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Până acum,  17 localităţi au raportat defecţiuni la reţea, în acest moment furnizorul având pe teren 20 de echipe pentru remedierea problemelor apărute. 

”La această oră, în judeţul Teleorman se circulă normal, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile naţionale şi judeţene.  Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale acţionează în acest moment cu 58 utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante, toate cele 8 drumuri naţionale din judeţul nostru fiind deschise. Drumarii din cadrul Secţiei Drumuri Judeţene acţionează cu 57 de utilaje de deszăpezire şi cu materiale antiderapante, pe toate drumurile judeţene, circulaţia autovehiculelor realizându-se normal, în condiţii de iarnă”, se arată într-un comunicat emis de ISU Teleorman. 

Comandamentul de iarnă a fost convocat la ora 14.45, în videconferinţă.

În Teleorman ninge abundent de azi-noapte. În anumite zone ale judeţului, vântul a suflat în rafale de peste 70 km /h. Echipa operativă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a aactivat odată cu instituirea codului galbem şi monitorizează situaţia din  judeţ. Pe toate drumurile naţionale se acţionează cu 58 de utilaje de deszăpezire ale Secţiei Drumuri Naţionale. Pe drumurile judeţene lucrează 57 de utilaje de deszăpezire. ” Toate drumurile sunt deschise circulaţiei, dar se circulă în condiţii de iarnă”, a precizat Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

Vântul puternic a smuls două acoperişuri

Vântul puternic de azi-noapte a smuls două acoperişuri. Un astfel de incident s-a petrecut la Roşiorii de Vede, unde acoperişul unui bloc a fost smuls. Jumătate din acoperiş a aterizat pe o Dacia Solenza parcată lângă imobil. Echipajul de descarcerare, ajutat de reprezentanţii comitetului local pentru situaţii de urgenţă, a intervenit pentru remedierea situaţiei. Vântul a creat probleme şi la Nanov unde o casă a rămas fără acoperiş.

Opt localităţi fără energie electrică

Din cauza vântului puternic a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în opt localităţi din judeţ precum Călugărul-Botoroaga,  Ciuperceni , Baldovineşti, Ciurari, Măldăeni, Peretu. 

30 de echipaje ale CEZ( din 40 existente) acţionează, la această oră,  în teren. 

Cod portocaliu până duminică

ANM  a extins codul portocaliu de vreme  severă pentru mai multe judeţe, printre care se numără şi Teleormanul. Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman reaminteşte cetăţenilor să evite deplasările cu maşina, în aceste condiţii de vreme extrenă. Cetăţenilor care sunt nevoiţi să plece la drum li se reaminteşte faptul că trebuie să facă acest lucru doar dacă sunt echipaţi corespunzător. Cei blocaţi în trafic sunt sfătuiţi să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite