Unde va lucra profesorul care a luat cea mai mare notă la Titularizare în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare notă la examenul de Titularizare 2018 din judeţul Teleorman l-a obţinut un cadru didactic din oraşul Turnu Măgurele.

Irina Petreanu are 43 de ani, o experienţă de 20 de ani la catedră şi este din Turnu Măgurele. A susţinut examenul de Titularizare în acest an deşi este profesor titular la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Turnu Măgurele. Nota ei de la examen – 9,85 – este cea mai mare din judeţul Teleorman la Titularizare 2018.

„Nu au fost foarte dificile. Mă aşteptam la un grad de dificultate mai înalt la specialitate (n. r. Matematică), la examenul de Titularizare“, declară profesoara, pentru „Adevărul“, referindu-se la subiectele primite. În opinia ei, subiectele de acum faţă de cele de acum 20 de ani, când a intrat în învăţământ, au avut un grad de dificultate mai scăzut.

Deşi e titulară pe post la o şcoală din Turnu Măgurele, Irina Petreanu (foto mai jos; credit foto: arhivă personală) a vrut să predea Matematică la Colegiul Unirea din Turnu Măgurele, „un colegiu foarte bun“, cum zice ea, unde s-au eliberat câteva posturi şi unde a lucrat ca profesor detaşat. Cum un transfer pe bază de dosar cu punctaj – aici sunt cuprinse şi activităţile din afara specialităţii – nu o avantaja, ea a decis să obţină postul dorit prin Titularizare.

Mărturiseşte că s-a făcut dăscăliţă datorită profesorului său de Matematică din gimnaziu, Ion Bădoiu, care încă predă şi căruia îi apreciază mult seriozitatea cu care îşi face meseria.

„Din păcate, astăzi, puţini elevi privesc şcoala cu seriozitate“, apreciază Irina Petreanu.

irina petrescu teleorman foto arhiva personala

Potrivit acesteia, un dascăl bun e acela care ştie să transmită elevilor săi ce îi place la meseria lui şi care „are dorinţa de a transmite copiilor lucrurile aşa cum ar vrea el să le primească“. 

Mai crede că Matematica ar fi bine să fie predată „ca un joc în care trebuie să existe conexiunile cu realitatea, ca un joc cu reguli care nu trebuie încălcate pentru a respecta rigurozitatea şi corectitudinea“. 

Consideră că dascălului îi revine sarcina de a-l ajuta pe elev să vadă farmecul acestei materii dincolo de formule. „Aici intervine măiestria profesorului”, afirmă profesoara.

În ce-i priveşte pe acei elevi-problemă, dăscăliţa spune că aceştia trebuie încurajaţi ca să-i facă să conştientizeze că „lucrurile nu stau chiar atât de rău şi că ei ar putea să fie mai buni“.

Irina Petreanu mai spune că elevii nu au modelele potrivite ca să se dezvolte, că aceia pe care unii dintre ei îi consideră modele sunt fie certaţi cu legea, fie au găsit diverse metode de a reuşi fără muncă: „Şi dacă nu e cineva care să le explice, de fapt, că nu sunt tocmai în regulă acele modele… Din păcate, capcanele sunt la tot pasul şi ei trebuie să le conştientizeze“.

Lista cu notele obţinute la Titularizare 2018 a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Teleorman - AICI.

Mai puteţi citi:

Extremele BAC-ului în Teleorman. Care sunt şcolile cu promovabilitate 0%

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite