Un singur centru REMAT şi doar 100 de vouchere
0Teleormănenii care vor să scape de rable trebuie să ia drumul către Turnu Măgurele pentru că aici este singurul centru REMAT din judeţ. Cu două zile înainte de deschiderea noii sesiuni a programului, centrul a primit deja 10 rable.
Cea de-a şaptea sesiune a Programului “ Rabla “ a demarat astăzi şi în Teleorman. Spre deosebire de anul trecut când teleormănenii au avut la dispoziţie două centre REMAT, unul la Alexandria , iar celălalt la Turnu Măgurele, în prima sesiune din 2011 a rămas autorizat un singur centru, Ideal Com din Turnu Măgurele. Toţi cei care vor să scape de rable vor fi nevoiţi să ia drumul către oraşul de la malul Dunării. “ Deocamdată, în sesiunea aceasta, noi suntem singurul centru REMAT din judeţ. Au venit deja în ultimele două zile 10 maşini. Nu ştim exact la ce număr de solicitări să ne aşteptăm. Anul trecut am avut 1500 de maşini , dar s-au mai dus şi la Alexandria”, ne-a spus Marin Ristea, administrator Ideal Com.
REMAT-ul din Turnu Măgurele a primit deocamdată 100 de vouchere. “ Avem 100 de tichete pentru început. Dacă le vom epuiza, vom mai primi, încă 100, pentru că se acordă în tranşe”, ne-a mai spus reprezentantul fimei din Turnu Măgurele. Sesiunea 2011 a programului Rabla aduce şi o serie de noutăţi. “ Vouchere nu se mai eliberează pe loc, pentru că documentele care însoţesc maşina, trebuie verificate la poliţie şi la Fondul de Mediu şi durează mai mult. Primesc tichetul în trei-patru zile”, ne-a mai spus Marin Ristea.
Transportul rablelor cu platforma, costisitor
Alexăndrenii care şi-au planificat să scape de rable în această primă sesiune din 2011 au fost uimiţi să afle că trebuie să meargă 50 de kilometri până la Turnu Măgurele. Unii spun că vor fi nevoiţi să ducă maşinile cu platforma, pentru că nu mai sunt funcţionale. “ Nu mi se pare deloc normal să dau pe platormă două –trei milioane ca să duc rabla la Turnu şi să iau în schimb 1000 de lei pe voucher, pentru că nu intenţionez să-mi iau maşină”, ne-a spus Sandu Tomescu, un alexăndrean de 57 de ani. Cei din nordul judeţului care vor fi nevoiţi să care rablele cu platforma până la Turnu Măgurele, vor scoate din buzunar şi 500 de lei.
21% din maşinile din Teleorman sunt rable
Teleormanul se situează pe locul şapte, la nivel naţional într-un top întocmit de money.ro, în ceea ce priveşte numărul de rable. Din cele 47.800 de autoturisme înmatriculate în Teleorman , aproximativ 10.200, adică 21%, sunt mai vechi de 20 de ani. Până acum , prin sesiunile programului Rabla, teleormănenii au scăpat doar de 3000 de maşini vechi.
CIFRA
3000
Până acum , teleormănenii au scăpat de 3000 de rable, prin programul de reînnoire a parcului auto.