Un poliţist de la Evidenţa Populaţiei Teleorman a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buletine reţinute la Gura Şuţii

Un poliţist teleormănean a fost trimis în judecată pentru luare de mită.Omul legii, angajat al Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, cerea bani pentru scurtarea perioadei de eliberare a buletinelor. Cei care plăteau 100 sau 200 de lei primeau cărţile de identitate mai repede.

Un agent de poliţie de la Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Teleorman a fost trimis în judecată pentru luare de mită. 

 În urma cercetărilor efectuate de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz, s-a stabilit faptul că poliţistul a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 100 şi 200 de lei, atât direct, cât şi prin intermediari, de la persoane interesate să obţină cărţile de identitate într-un interval de timp mai scurt decât cel prevăzut de lege.

În schimbul sumelor de bani primite, agentul de poliţie a tipărit mai repede cărţile de identitate ale persoanelor interesate şi a facilitat ridicarea actelor de identitate de respectivele persoane de la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor Alexandria şi Roşiori de Vede.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman cu privire la faptul că numitul Ş.I. pretinde şi primeşte diverse sume de bani pentru a ajuta la eliberarea cu celeritate a cărţilor de identitate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ş.I.- agent de poliţie al Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Teleorman,  pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite