Teleorman, captivul PSD. Cine se încumetă să concureze în judeţul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teleorman este judeţul în care PSD a obţinut cel mai mare scor la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie 2019. Ce şanse are totuşi Dreapta la alegerile locale să scoată din marasm judeţul ajuns cel mai sărac al ţării?

Judeţul Teleorman este cuprins de o inerţie a sărăciei şi a lipsei de perspectivă care poate fi scuturată doar cu multă energie din partea candidaţilor anti PSD şi cu voinţă de schimbare a votanţilor.

„Toată lumea aşteaptă de la partide să facă ceva. Dar câtă vreme o mulţime de oameni tolerează corupţia... Oamenii îşi vând în continuare votul pe 50 de lei, fac poză cu telefonul la buletinul de vot să se vadă unde a aplicat ştampila. Acum au găsit altă metodă: plătesc direct delegaţii din secţii. Cu 100 lei, când vine momentul, delegaţii stau afară cât durează numărătoarea“, spune Sergiu Iordan, „omul cu valiza“ din dezvăluirea Rise Project. 

Iordan este şeful USR Teleorman şi încearcă să opună rezistenţă unui regim care a mâncat până la os avuţia unui judeţ. A strâns câţiva colegi în jurul lui, oameni pe a cărei onestitate se bazează.

„Problema este că oamenii de calitate se tem să intre în politică, pentru că ştiu că vor fi terfeliţi. Refuză să aibă de-a face cu politica, nu candidează. Şi eu mă aştept să fiu albie de porci, discreditat. Dar nu am acceptat expunerea pentru integritatea mea fizică, ci pentru că era mai important subiectul în sine. În fiecare localitate din Teleorman există câte o «valiz㻓, spune Iordan.

În reşedinţa de judeţ, la Alexandria, PSD va avea, cel mai probabil, continuitate cu primarul Victor Drăguşin. Şansele lui sunt estimate la un scor uriaş: 80%.

PNL încă face cercetarea sociologică a candidaţilor Vera Mitran, George Drăghici, Cătălin Dumitraşcu şi Adrian Bădulescu, iar USR îl propune pe Sorin Sferle, profesor de fizică. Liderul PNL, senatorul Eugen Pîrvulescu, a declarat presei locale că dacă unul dintre candidaţii ne-liberali incluşi în sondajul PNL va obţine un scor mai bun şi ar avea şanse mai multe la locale, acela va fi cel ales. 

Pe aceeaşi temă: 

Fostul fotbalist care vrea să arate lumii că Teleormanul nu e judeţul lui Dragnea: „Suntem şi altceva, nu numai agramaţi, răi, hoţi şi trădători de neam“ 

Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2019 Teleorman. Viorica Dăncilă iese preşedinte în Teleorman

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite