Protest în Teleorman. Alexăndrenii s-au dus la conacul lui Dragnea şi i-au strigat: ”Dragnea, ne-am pus izmene pentru tine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de alexăndreni s-au adunat miercuri seara pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a protesta împotriva ordonanţelor adoptate marţi, la ceas de seară, de Guvernul Grindeanu. Protestatarii s-au oprit şi la conacul lui Dragnea de pe strada Ion Creangă.

Mobilizarea s-a făcut în spaţiul virtual pe o pagină creată special pentru eveniment şi numită ”NU Legilor graţierii şi NU dezincriminărilor”

”Vino mâine (n.r: miercuri, 1 februarie,  la Casa de Cultura, începând cu ora 19, să le arătăm că nu pot face tot ce vor, discreţionar. Că aceasta este şi ţara noastră. Îi putem lăsa să câştige sau le putem ţine piept. Mulţi români ne-au arătat clar, în ultimele două săptămâni, că avem o şansă. România e şi a noastră şi, dacă o vrem democratică, pentru noi şi copiii noştri, trebuie să luptăm pentru ea!

Luaţi-vă şi prietenii sau invitaţi-i direct de pe pagina acestui eveniment!”, a fost anunţul care i-a mobilizat pe alexăndreni.

Protestatarii au rezistat eroic temperaturilor scăzute, au scandat lozinci împotriva Guvernului Grindeanu şi au afişat pancarte precum : ”Dragnea, ne-am pus izmene pentru tine”, PSD-Ciuma roşie”, ”Ieşiti din casă, dacă vă pasă”, ”DNA, să vină să vă ia”.

”Să dea înapoi ţării ce a furat, domnul Dragnea, şi să se ducă la puşcărie” a fost mesajul unui protestatar pentru cel considerat baronul judeţului.

”Au trecut ordonanţele de urgenţă prea repede, în miez de noapte. Au publicat în Monitorul Oficial. Lucrurile s-au întors cu roţile în sus. Guvernanţii dau ordonanţă de urgenţă, se aplică şi nu e o chestie normală, mai ales într-o ţară în care au trecut 27 de ani de democraţie. Principalii vinovaţi sunt cei care nu au ieşit la vot. Vina le aparţine numai lor” a fost mesajul lui Oprea Paraschiv, unul dintre protestatarii veniţi la Alexandria.

”Şi cei care i-au votat îi reneagă. Au făcut numai prostii. În trei săptămâni ne-a dat peste cap. Nu era ceea ce s-au aştetat oameni. S-au aşteptat să facă lucruri bune, cum au promis.  Sunt nişte mârşavi şi trebuie să demisioneze. Noi nu plecăm din stradă”, a spus un alt protestar

Strigând ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, alexăndrenii protestatari au pornit în marş spre centrul oraşului. 

Cei aproximativ 100 de oameni au făcut un popas şi la celebrul conac al lui Liviu Dragnea, de pe strada Ion Creangă. Pentru prima dată în Alexandria, la poarta lui Dragnea, s-a strigat : ”Hoţii!”.

Ca şi la protestul din seara precedentă, oamenii au fost supravegheaţi de jandarmi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite