O lucrare de 9,80 la Limba Română a fost notată cu 3,70. Greşeala a fost descoperită la contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

O lucrare la Limba Română, notată iniţial cu 3,70, a fost reevaluată la 9,80, după contestaţii. Absolventa Liceului Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria picase examenul de Bacalaureat din cauza notei greşite la Limba Română.

O eroare uriaşă a examinatorilor din Bucureşti, cei care au corectat lucrările elevilor teleormăneni la Bacalaureat, s-a constatat în urma reevaluării lucrărilor ale căror note au fost contestate. Lucrarea unei eleve de la Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria, specializarea învăţători-educatori, a fost notată la prima evaluare cu 3.70. Din cauza notei mici obţinute la limba şi literatura română, candidata a picat examenul de bacalaureat. 

Absolventa a făcut contestaţie şi lucrarea a fost reevaluată de profesorii din Argeş. În urma recorectării lucrării, eleva a obţinut nota 9,80, promovând astfel examenul. Potrivit inspectorului general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe, o astfel de situaţie nu s-a mai întâlnit în Teleorman, la examenul de bacalureat. Nu se ştie cum s-a ajuns ca o lucrare apropiată de nota maximă să fie notată cu mai puţin de 4.00. 

Se ia în calcul varianta în care nota elevei să fi fost greşită la transcrierea în borderou.

Eleva în cauză a promovat , după contestaţii, examenul de bacalureat, cu 9.80 la Limba şi Literatura Română, 7,50 la Matematică şi 9.10 la Geografie.

După contestaţii, procentul de promovabilitate în Teleorman a crescut cu peste 1,5 procente, de la 42,73% la 44,31%.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite