Copil de doi ani şi jumătate, resuscitat de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de doi ani şi jumătate a fost salvat de jandarmii din Teleorman, echipajul care se afla într-o misiune de patrulare în Alexandria fiind oprit de un părinte care le-a spus că copilul său, aflat în autoturism, nu mai poate respira.

Unul dintre jandarmi l-a resuscitat, apoi patrula l-a luat pe băiat în autospecială şi l-a transportat de urgenţă la spital, starea sa de sănătăte îmbunătăţindu-se după ce a primit îngrijiri de specialitate din partea cadrelor medicale.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Teleorman, un echipaj din cadrul  Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil se află într-o misiune de patrulare în municipiul Alexandria, iar la un moment dat a observat un autoturism oprit, pe avarii, iar şoferul acestuia le-a făcut semne să oprească.

Bărbatul le-a spus că băiatul lui nu mai respiră şi atunci din maşină a coborât o femeie cu un copil în braţe, care se afla în stare de inconştienţă.

Mama i-a dat copilul jandarmului Romulus Furcă, singurul din echipajul respectiv care este instruit să acorde primul ajutor, având şi un curs absolvit în acest sens. Jandarmul a constatat că băiatul nu mai respiră şi l-a resuscita, apoi i-a aplicat şi manevra specifică în caz de obstrucţie a căilor respiratorii.

Copilul a început să respire din nou, iar jandarmii au pornit sirena autospecialei şi au plecat cu băiatul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alexandria. 

“Ajunşi acolo, au fost preluaţi imediat de un medic care a constatat că baieţelul avea temperatura foarte mare si facuse convulsii. Jandarmii au lăsat copilul în îngrijirea medicilor, dar nu au putut să stea liniştiţi. Au revenit la spital în aproximativ 30 de minute, iar tatăl copilului le-a transmis că micuţul se simte mai bine, temperatura îi scăzuse şi a fost mutat la Pediatrie, sub atentă observaţie”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Teleorman.

Un caz similar a avut loc în urmă cu câteva zile în Braşov, un jandarm aflat în timpul liber a resuscitat un copil de un an şi şapte luni care se afla în stare gravă.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite