Bilanţul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman: în 2014, a crescut rata şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul s-a desfăşurat la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman
Evenimentul s-a desfăşurat la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman şi-a prezentat, astăzi, Raportul de activitate pentru anul 2014 .

Bilanţul activităţii a fost făcut de de directorul instituţiei, Nelu Ionel Oprea, în cadrul unui eveniment la care au mai participat participat Daniela Carmen Dan, prefectul Judeţului Teleorman  şi Eugen Preda, consilierul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Deşi activitatea instituţiei  pe anul 2014 a fost catalogată drept una bună, două dintre obiectivele propuse de AJOFM Teleorman nu au fost atinse. Este vorba despre reducerea ratei şomajului şi creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă.

Potrivit Raportului de activitate pe anul 2014, cauzele nerealizării indicatorilor de performanţă în cadrul AJOFM Teleorman au fost: lipsa locurilor de muncă la nivelul judeţului, restrângerea activităţilor a tot mai multe societăţi comerciale, diminuarea locurilor de muncă în rândul agenţilor economici prin folosirea noilor tehnologii în special în domeniul agricol.

Anul 2014 s-a încheiat în Teleorman cu o rată a şomajului de 10,92%, mai mare cu 0,26 de procente comparativ cu sfârşitul anului 2013 şi mai mult decât dublă faţă de rata de la nivel naţional. Doar judeţul Vaslui întrece Teleormanul, în ierarhia judeţelor cu cea mai mare rată a şomajului.

18. 888 şomeri se aflau înregistraţi la finalului anului 2014 în baza de date a AJOFM Teleorman. Cifra înseamnă cu peste 200 mai mulţi  şomeri comparativ cu anul precedent. În 2014 a scăzut cu peste 700 numărul persoanelor care primesc indemnizaţie de şomaj. La sfârşitul anului 2013 primeau indemnizaţie de şomaj 4114  persoane înregistrate în baza de date a AJOFM,  iar la sfârşitul anului 2014 numărul acestora a fost  3411 persoane.

Potrivit raportului prezentat de directorul AJOFM Teleorman, în anul 2014 s-a înregistrat o creştere semnificativă  în ceea ce priveşte eficienţa şi ponderea măsurilor active pentru stimularea ocupării forţei de muncă.

„Dacă unele dintre obiective nu şi le-au îndeplinit, eu aş spune că nu este vina dumnealor, ci a unui context. Judeţul Teleorman este cel pe care îl ştiţi. Dacă ar fi să fac o recomandare, eu cred ar trebui să aibă o colaborare mult  mai strânsă şi mai eficientă cu Centru Regional de Formare Porfesională care este la Turnu Măgurele. Nu toate judeţele au această oportunitate”,a declarat Eugen Preda, reprezentantul ANOFM.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite