UPDATE Presiunea din sistemul medical face noi victime: directorul medical al Spitalului Judeţean Alba a suferit un infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Dan Crainic a suferit vineri un infarct
Medicul Dan Crainic a suferit vineri un infarct

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit vineri, 30 octombrie, un infarct. Acesta coordonează activitatea medicală de tratare a pacienţilor COVID-19 din spital.

UPDATE Managerul unităţii medicale, Diana Mârza, a declarat că medicii lucrează sub un stres foarte mare si sunt foarte obositi. ”Domnul director medical nu s-a plans niciodata de oboseala sau dureri, dar se vedea pe fata lui ca si pe fata celorlalti colegi. Situatia este din ce în ce mai greu de controlat. Cu greu gasim cate un loc liber la spital. Cu siguranta colegul meu a suferit infarctul din cauza presiunii si a stresului. Sperăm să se facă bine”, a spus Diana Mârza. Medicul a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Managerul a completat că, recent, un alt medic a suferit un infarct, fiind vorba despre o doamnă doctor cu specializarea ATI. Mârza a mai spus că spitalul din Alba Iulia are nevoie în prezent de 2 medici ATI.

Textul iniţial: Apropiaţii săi spun că acesta era foarte stresat şi obosit, fiind unul dintre oamenii cei mai importanţi, aflaţi în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus. 

Doctorul Crainic este cel care coordona toată activitatea medicilor din instituţie, inclusiv o mare parte din activitatea acestora în lupta cu COVID-19.  Deocamdată nu au fost făcute publice detalii cu privire la starea de sănătate a medicului. 

”A muncit enorm în ultimele luni, sub presiune şi sub un stres foarte mare din cauza volumului de activitate, Vorbim de foarte multe ore în fiecare zi în acest context al coronavirusului. Suntem cu toţii dărâmaţi psihic şi fizic. Este o situaţie aproape explozivă între colegi şi considerăm că cei care nu respectă măsuri minime îşi bat pur şi simplu joc de noi. Este o chestiune de timp să cedăm, dacă nu vedem măcar puţină solidaritate din partea populaţiei” a declarat un coleg al medicului, citat de alba24.ro.

Dan Crainic este al doilea medic al Spitalului Judeţean Alba care face infarct, în ultimele zile. Un alt caz a fost înregistrat săptămâna trecută, la ATI. Crainic este specializat în radiologie şi imagistică medicală.

Medici şi asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-au infectat în ultimele săptămâni cu noul coronavirus. Situaţia din spital este critică, toate locurile alocate pentru pacienţii COVID-19 fiind ocupate, inclusiv cele de la ATI. Alba este pe locul 4 la nivel naţional din punct de vedere a incidenţei cazurilor la mia de locuitori, cu 3,96.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au înregistrat 201 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise vineri, 30 octombrie, de DSP Alba. În total de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19 4.922 de persoane. 2.944 au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 138 decese. Joi, în Alba au fost prelucrate 1.081 de probe (747 la DSP si 334 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 102.326.

Vă mai recomandăm să cititi:

 

FOTO Satul din Ardeal locuit aproape în totalitate de saşi. Cum se păstrează moştenirea etnicilor germani

 

Dosar de omor trimis în judecată cu victima neidentificată. Doi tineri au ucis în bătaie un bărbat, căruia i-au rupt faţa şi organele interne

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite