UPDATE Autocar cu 16 elevi şi 4 adulţi din Bucureşti, blocat de zăpadă pe Transalpina în zona lacului Oaşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar cu 20 de persoane, 16 copii minori şi 4 adulţi, este blocat de mai multe ore pe Transalpina la aproape 2000 de metri altitudine, în zona localului de acumulare Oaşa din judeţul Alba. Grupul a plecat din Bucureşti pe ruta Obârşia Lotrului – Rânca cu traversarea munţilor pe DN 67C, dar nu a mai ajuns la destinaţie.

UPDATE ora 19.00 Copii şi adulţii blocaţi pe şoseaua din Şureanu au fost salvaţi. Jandarmii montani au reuşit să îi repereze şi să îi recupereze. La această oră se asigură transportul acestora spre Şugag, iar ulterior spre oraşul Sebeş.

Un profesor din Gorj, alarmat de faptul că microbuzul nu a ajuns la destinaţie, a sunat la 112. Mai întâi au plecat în căutarea turiştilor salvamontişti din Vâlcea, după care li s-au alăturat şi cei din Alba şi Gorj. 

La acţiunea de salvare participă şi jandarmi şi poliţişti din cadrul IPJ Alba. DN 67C este închis pe perioada iernii datorită faptului că troienele formate de viscol nu permit deszăpezirea şi desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

În urmă cu o săptămână, viscolul a blocat drumul judeţean care face legătura între DN 67C şi zona Poarta Raiului. Accesul a fost eliberat cu ajutorul utilajelor, iar turiştii au putut să plece spre casă.

Comunicatul IPJ Alba: La data de 15.12.2013, ora 1703 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, la km 76, în zona Tărtârau, comuna Şugag, un autovehicul, cu mai multe persoane, a rămas blocat în zăpadă în timp ce se deplasa în direcţia Sebeş - Obârşia Lotrului. 

O echipă de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a reuşit să deszăpezească autovehiculul care a fost întors din drum, toţi ocupanţii acestuia fiind în afara oricărui pericol. În acelaşi loc a fost identificat un autoturism înmatriculat în Dolj, condus de condus de A.A., de 25 de ani, din Craiova, care a fost întors din drum iar ocupanţii acestuia s-au întors în condiţii de siguranţă în comuna Şugag. 

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că cei doi conducători auto au  ignorat cele 3 indicatoare rutiere de informare cu sectorul de drum închis circulaţiei publice pe care este inscripţionat faptul ca din data de 15 noiembrie, DN67C, este închis circulaţiei publice, începând cu km 79+200.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 , iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 60 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite