Un român ar fi ajutat un migrant sirian să tranziteze Ungaria. După doi ani a fost ridicat de acasă şi arestat preventiv

0
0

Un bărbat de 47 de ani pe numele căruia autorităţile ungare au emis un mandat european de arestare pentru trafic de migranţi, a fost depistat şi reţinut de autorităţile din Alba.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Valea Lungă, au depistat pe raza comunei un bărbat de 47 de ani (Draga Ioan), din comună, urmărit internaţional. 

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de faptul că, în noaptea de 23/24.07.2015, împreună cu alte persoane, a facilitat tranzitarea statului ungar, prin zonele nepermise ale frontierei, de către un imigrant sirian, contra unei sume de bani. 

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Draga Ioan a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca azi, 13.09.2017, să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite