Tânăr reţinut pentru înşelăciune prin metoda comisionului. Cum a păcălit 12 taximetrişti din Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bani descoperiţi la percheziţiile realizate de poliţişti. Foto captură video IPJ Alba
Bani descoperiţi la percheziţiile realizate de poliţişti. Foto captură video IPJ Alba

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat şi reţinut un tânăr din judeţul Timiş, care este bănuit de comiterea unor fapte de înşelăciune. Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au efectuat două percheziţii.

Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie – septembrie 2021, un tânăr de 23 din comuna Giarmata ar fi indus în eroare 12 taximetrişti, din Alba Iulia, prin plasarea de comenzi de tip comision.

În contextul comenzilor şi profitând de amabilitatea taximetriştilor, tânărul le-ar fi solicitat acestora şi transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor staţii de plată care sunt amplasate în incinta unor supermarketuri din municipiu, promiţându-le că va restitui banii, odată cu livrarea comenzii.

Ulterior, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, pentru a achita serviciile şi pentru a restitui sumele transferate. Valoarea totală a prejudiciului, cauzat celor 12 victime, este de 9.690 lei.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, un laptop şi alte mijloace electronice precum şi 27.450 euro şi 4.012 lei.

Potrivit IPJ Alba, joi, 14 octombrie 2021, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii IPJ Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat percheziţii la două imobile din judeţul Timiş, în vederea documentării activităţii infracţionale a tânărului de 23 de ani, din comuna Giarmata, care este bănuit de săvârşirea a 12 infracţiuni de înşelăciune.

În cursul zilei de vineri, 15 octombrie 2021, persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.

Vă mai recomandăm:

 

Castelul-monument istoric abandonat, furat bucată cu bucată FOTO

 

CNN include Munţii Apuseni pe locul 6 într-un clasament al celor mai frumoase locuri din Europa: „Timpul rămâne în loc aici”

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite