Tânăr din Alba mort după ce a primit un pumn, a căzut şi s-a lovit la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un bărbat de 34 de ani din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, este cercetat penal pentru lovituri cauzatoare de moarte după ce l-a lovit cu pumnul pe un consătean. Victima a căzut, s-a lovit la cap şi a decedat după două săptămâni la spital.

Mircea Vasile Zdrancu riscă ani grei de închisoare după ce tânărul de 23 de ani (G.C.N.) pe care l-a lovit cu pumnul într-un bar din Vinţu de Jos în 13 noiembrie a decedat la spital. În urma efectuării necropsiei cadavrului, specialiştii legişti, au stabilit ca şi cauză a decesului insuficienţa cardio-respiratorie, consecinţa unui traumatism cranian, cu fracturi craniene şi dilacerare cerebrală. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent, urmată de căderea victimei pe un plan dur, cu impact occipital.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi-a declinat competenţa de cercetare a învinuitului de comiterea agresiunii în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a schimbat încadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală gravă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Conflict spontan la bar

„În urma cercetărilor iniţiale efectuate de poliţişti împreună cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a stabilit faptul că în data de 13.11.2011, victima se afla împreună cu mai mulţi prieteni într-un bar din localitatea Vinţu de Jos.  În jurul orei la orele 06.15, în bar a izbucnit un conflict spontan în urma căruia victima a fost lovită cu pumnul în zona feţei de către Z.M.V., de 34 ani, din comuna Vinţu de Jos. În urma loviturilor primite, victima a căzut şi s-a lovit cu capul de gresie“, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

La data de 15.11.2011, agresorul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. Judecătoria Alba Iulia a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite